מטבוחה נאה

או סלט אקוצ'ה רואו בתור טבעוני רואו פודיסט בתחילת דרכו, שמזון מסמל עבורו המון רגש, אחד מהדברים שהכי קשה לי להפרד ממנו, עד בלתי אפשרי להפרד ממנו ובעצם למה להפרד ממנו בכלל. הוא הסלט מטבוחה של סבתא גניה, או אם תרצו הסלט אקוצ'ה של סבתא בתיה וסבא יוסי. שניהם סלטים מהמטבח היהודי ספרדי/מזרחי, סלטים של […]
אבוקדו אחד ביום וללב שלום

מחקרים חדשים מראים שאכילת אבוקדו אחד ביום עשויה לעזור להרחיק את 'הכולסטרול הרע'. לדברי החוקרים, כולסטרול רע יכול להתייחס הן לליפרופרוטאין מחומצן בצפיפות נמוכה (LDL) והן לחלקיקי LDL קטנים וצפופים.
מרק חרירה – מתכון

החורף מגיע, ואתו החשק למרקים חמים ומזינים. מרק חרירה הוא מרק מופלא, שכן הוא מנצל את הירוקים היפים והשופעים של העונה, ומשלב בו קטניות משביעות שסוגרות כל תאבון במהרה :-) כמו כל המרקים – גם מרק החרירה אינו דורש זמן הכנה ארוך: כ 20 דקות, ותוך כשעה יהיה לכם סיר מרק משובח, מרק שהוא ארוחה. […]
חוזרים לשגרה בריאה על דרך המלך עם "האורגני"

אז איך עברו עליכם החגים? פגישות משפחתיות? חברים? טיולים בארץ או בחו"ל? אנחנו בטוחים שלא משנה כיצד ביליתם, היה שם אוכל, וככל הנראה אפילו הרבה.
עגבניות ממולאות

גם עגבניות ניתן למלא, והן אפילו אוהבות את זה ומגיבות בשלל טעמים חמצמצים מתוקים שהופכים את המתכון הזה לטעים במיוחד
סלט גזר חריף

סלט גזר חריף הוא סלט מאוד קל להכנה, והוא סלט מעולה לצד כל מנה עיקרית בארוחת ערב. מצרכים: 5 גזרים קלופים מגורדים בפומפיה גסה חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק 2 שיני שום כתושות 2 כפות עלי כוסברה קצוצים כפית לימון שלם קצוץ (כולל הקליפה) לתיבול: 2 כפות שמן זית 4 כפות מיץ לימון חצי […]
אוכמניות כחולות טריות, טעים להכיר

אוכמניות כחולות הן מזון על פופולארי שצבעו הכחול טומן סגולות בריאותיות רבות.שיח האוכמניות גבוה ונשיר, ופירותיו בעלי גוון סגול כהה. בישראל ניתן למצוא אותן כשהן טריות רק בחודשים אפריל מאי ויוני, אולם ניתן לצרוך אותן לאורך השנה כולה כשהן מיובאות טריות, מיובשות, קפואות, או הפכו לריבה טעימה ובריאה. הצבע הסגול הסגול הזה האוכמניות מכילות סוכר, […]
מה ניתן לעשות כאשר הירידה במשקל נעצרת בזמן דיאטה?

כאשר אנשים עוקבים אחר תוכנית דיאטה ופעילות גופנית, הם עלולים להתחיל לרדת במשקל בקצב קבוע. עם זאת, אנשים רבים מגיעים לרמת הרזיה, שם המשקל שלהם נשאר זהה למרות שינויים תזונתיים ופעילות גופנית.
חבושים אפויים בנוסח בלקני

חבושים הם פרי מאוד מיוחד – מוצאו באזור הקווקז, אי אפשר לאכול אותו כשהוא טרי – פשוט משום שהוא קשה מדי וגס לנגיסה, אבל אם מצליחים להשתלט על אופיו הפראי ולבשל אותו בסירופ, המרקם הגס והקשה הופך למרקם רך ומעניין, צבע החבוש הופך לורדרד – כתמתם מרהיב, והטעמים של החבוש .. את זה כבר תצטרכו […]
7 סיבות לאכול יותר פירות הדר

כפי שאתם בוודאי יודעים – פירות ההדר אינם רק טעימים ויפים – הם גם בעלי שפע יתרונות בריאותיים, החל מחיזוק המערכת החיסונית, וכלה בסיוע נגד מחלת הסרטן.
במאמר שלפניכם – 7 סיבות מצויינות לאכול יותר פירות הדר.
דלעת יפנית בצ'ילי ודבש

המתכון הבא מתאים לכל סוגי הדלעות – במיוחד לדלעת יפנית ולדלעת ערמונים בהם אנחנו בחרנו להשתמש. שילוב הדבש במתכון עושה אותו גם למנה יפה לתחילת השנה, וגם למנה טעימה במיוחד המציגה ניגוד מרהיב של טעמים.
תבשיל תפוחי-אדמה ועלי מנגולד ברוטב עגבניות

תבשיל פשוט ומהיר הכנה, רצוי לבשל עם תפוחי אדמה אורגנייים בקליפתם. הטעם משובח, והרוטב עצמו משתדך מצויין לכל קערת אורז בסביבה.
תפוח גרני סמיט של סבתא סמיט

תפוח הגרני סמיט – חמוץ מתוק של הטבע יש ירקות ופירות שמטבעם מחלקים את העולם לשני חלקים, או שיש כאלה שמאוהבים בהם עד עמקי נשמתם או יש שסולדים מהם באופן בלתי מוסבר. ממש כמו הפפאיה, הכוסברה, השמיר, האשכולית, החציל ודומיהם, כך גם התפוח האהוב והמדובר (תלוי את מי שואלים) הגרני סמיט. עסיסי, חזק ובשרני, חמוץ […]
העתיד של האבוקדו שלכם – ירוק מתמיד!

אחד מהאתגרים הגדולים של החברה המערבית הוא מניעת בזבוז של אנרגיה בכלל, ושל אוכל בפרט. כאשר אנחנו מונעים בזבוז של אוכל אנחנו גם מצמצמים את כמות הזבל שאנחנו צריכים למחזר או להוביל, גם משתמשים בעבודה הטובה של החקלאים אשר עמלו על התוצרת החקלאית בצורה מיטבית, וגם מונעים בזבוז של מים נקיים על גידול תוצרת חדשה – […]
סלט כרוב אדום ותפוחים

לקראת השנה החדשה – מוזמנים להפתיע את השותפים שלכם לארוחת ראש השנה בסלט כרוב אדום ושפע ירקות בטעם משגע, עם תפוח.. ודבש! את הסלט והרוטב אפשר להכין בנפרד ולשמור במקרר, ולחבר להם יחדיו מיד לפני הארוחה! מרכיבים – לסלט כרוב אדום חתוך לרצועות דקות 2 גזרים מגורדים 2 גבעולי סלרי עלים פרוסים לטבעות 2 תפוחי […]
בחזרה לאדמה

כולנו צריכים להביא את האדמה הביתה, כשאנחנו יושבים עליה, עובדים איתה ונוגעים בה אנחנו בעצם נוגעים בחיים, האדמה היא המקור ואם כל החיים עליה. בהתחלה במבט ראשוני היא נראית חומה, גושית ואפרורית. צריך לתת לה את הזמן, כמו בלידה, מדובר בתהליך מורכב של בניית חיים שמתחולל בתוכה. שהות קלה, ואז הם מגיעים, המיקרואורגניזמים – חלוצי […]
אכילת פטריות מידי שבוע עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית

אכילת פטריות עשויה להפחית את הסיכון של האדם לפתח סרטן הערמונית, כך מאמינים מדענים. עם זאת, מומחים הדגישו כי עדיין לא ידוע בבירור שמזון יחיד זה בפני עצמו מפחית את הסיכון של האדם לפתח את המחלה.
רוצים לחיות יותר? אולי הגיע הזמן לוותר על משקאות קלים

מחקר חדש מצא שוב קשר בין מוות מוקדם לצריכה של משקאות קלים, ושאם אתם שומרים על בריאותכם שתיית מים היא הדבר הטוב ביותר שתוכלו לעשות עבור הגוף שלכם.
המחקר האירופי הגדול מצא כי אנשים ששתו יותר משני משקאות מוגזים ביום – עם או בלי סוכר – היו בסיכון גבוה יותר למות במשך יותר מ -16 שנים מאשר אנשים ששתו שתיה מוגזת או מומתקת פחות מפעם בחודש.
דיאטות נטולות גלוטן הפכו פופולריות בעולם הרחב בשנים האחרונות, כאשר לדוגמא מעל ל 3 מיליון אמריקאים כבר מקיימים דיאטה ללא גלוטן. זהו מספר מעניין, בהתחשב בעובדה כי 82% מהאוכלוסייה לא אובחנו עם בעיות בריאותיות הקשורות לגלוטן.
תאנים ממולאות

התאנים מתקרבות לסוף עונתן ואיך אפשר להיפרד מהפרי הכל כך מיוחד הזה ללא מתכון תאנים ממולאות.
מחקר חדש מגלה שגלוטן אינו בהכרח רע לאנשים בריאים

אם אינכם סובלים מצליאק או כל סוג אחר של אי סבילות לגלוטן, מסתבר שאינכם חייבים להימנע או למזער את צריכת הגלוטן שלכם בהכרח.
דיאטות נטולות גלוטן הפכו פופולריות בעולם הרחב בשנים האחרונות, כאשר לדוגמא מעל ל 3 מיליון אמריקאים כבר מקיימים דיאטה ללא גלוטן. זהו מספר מעניין, בהתחשב בעובדה כי 82% מהאוכלוסייה לא אובחנו עם בעיות בריאותיות הקשורות לגלוטן.
תאנים אפויות ברוטב יוגורט\טחינה וסילאן טבעי

המתכון הזה יותר פשוט מפשוט, התאנים בשיא עונתם, והאורחים שלכם לא יפסיקו להלל ולשבח את הקינוח המשובח הזה.
אננס, לא תאמינו מה אתם עדיין לא יודעים עליו

מי לא נמשך לטעם או למראה המוזר של האננס? מעטים.
זהו למעשה הפרי הטרופי בעל המראה המוזר ביותר, עם היסטוריה פתלתלה של איזורי תפוצה וגידול.
אבל אילו עובדות מעניינות מסתתרות מאחורי החזות כל כך יוצאת הדופן של פרי זה?
לביבות בטטה אפויות

הנה דרך מצויינת לחסוך כמה וכמה קלוריות וריח של טיגון. אז פעם הבאה שבא לכם לביבות, חממו את התנור ולעבודה!
כיצד ניתן 'לתכנת' את בלוטות הטעם שלך בכדי לאהוב ירקות

אל תגיד עדיין לא לאספרגוס ההוא. מחקרים חדשים מראים שאנשים עשויים למצוא טעם של ירקות ירוקים מרים מהנה יותר אם הם אוכלים אותם לעתים קרובות יותר.
חוסר ביטחון תזונתי אצל צעירים והקשר למיגרנות

במחקר חדש שנערך בארה"ב דיווחו החוקרים כי צעירים חסרי גישה למזון בריא ובמחיר סביר, היו בעלי סיכוי גבוה יותר לאבחן כסובלים ממיגרנה. המחקר מציע כי חוסר ביטחון תזונתי מוביל ללחץ פסיכולוגי, ארוחות שהוחמצו והרגלי תזונה לקויים, העלולים לעורר מיגרנה.