אמריקן פאי RAW
חומר גלם עיקרי: תפוחי גרנד-סמית'

תמיד זה מגיע, השלב הזה. זה שדורש ממני להיות אקסטרא יצירתית, לבדוק, לחקור, להתעניין. השלב הזה שפתאום כל שבוע מגיע איזה ירק או פרי אחד בסל בכמות גדולה וכל הזמן, עד סוף העונה.
אז עכשיו תורו של התפוח הירוק החמצמץ הזה :-)

תפוחי גרנד סמית׳, הם גדולים ועסיסיים, מלאי במיץ מתוק-חמוץ שכזה ומרווה במיוחד, שתמיד מטפטף לנו לאורך הזרוע מכף היד. הם משביעים במיוחד, מסייעים לירידה במשקל ומנקים את גופנו מרעלים שהצטברו. אבל בעצם, מה יותר כיף להכין מתפוחים מאשר פאי תפוחים?! לרוץ ולנסות את המתכון הבא. לא ייאמן כמה זה קל!

רכיבים: (תלוי בגודל התבנית, החומרים הבאים מותאים לתבנית פאי עגולה בקוטר 18 ס"מ וגובה 6 ס"מ )

9 תפוחים (כל סוג תפוח יעבוד)
10 תמרים
קורט קינמון
קורט אגוז מוסקט
1/4 כוס שבבי קוקוס
3/4 כוס תערובת אגוזים וזרעים: גוגי בריז, קוקוס טבעי יבש (ללא סוכר) אגוזי מלך, גרעיני חמנייה, זרעי צ׳יה המינונים מכל אחד, לבחירתכם
מים
4 כפות סילאן/ אגבה

אביזרים:
תבנית עגולה קפיצית/ רינג לקינוחים
פומפיית ״מנדולינה״ / סכין חדה
בלנדר/ מעבד מזון

אופן הכנה:
הפאי שלנו מורכב מ3 בסיסים: קרם תפוחים, קראסט (=תחתית) , ושכבות פרי.
1.ראשית נכין הקראסט (שכבה תחתונה): מגלענים את התמרים ולשים אותם היטב בכפות הידיים, עד שהם הופכים לעיסה אחידה וגמישה.
2.גורסים את האגוזים במעבד מזון לטקסטורה יחסית גסה ואז מוסיפים אותם לעיסת התמרים. לשים הכל יחד לבצק עם מרקם יחסית אחיד.
3.משטיחים את בצק התמרים שהכנו בתחתית התבנית/ רינג ויוצרים מעין גומה שקועה שהדקנו היטב.
4.כעת ניגש להכנת הקרם: לבלנדר/ מעבד מזון נכניס בהדרגה: נכניס קוביות תפוחים מ2 תפוחים שניקינו מגרעינים, יחד  עם 3-4 תמרים מגולענים, התבלינים שצוינו מעלה ומעט מים. מערבלים היטב למרקם שמנתי שכזה. אם זה ממרחי מדי, ניתן להוסיף עוד מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
5.לבסוף, נכין את שכבות הפרי שלנו :פורסים את התפוחים השלמים שנותרו לפרוסות דקיקות בפומפיית מנדולינה/ סכין חדה.
6. משמנים את התבנית/רינג היטב. אם השתמשתם ברינג, חשוב לניילן את תחתית הצלחת, כדי למנוע הדבקות של הקראסט. וכעת, מרכיבים את העוגה: ע״ג הקראסט שהכנו-מניחים שכבת פרוסות פרי התפוח ולאחריה שכבת קרם. כך חוזרים על השכבות לסירוגין, פעם כזו ופעם כזו.
7.מסיימים את כל השכבות עד מעלה התבנית/ רינג ע״י שכבת קרם אחרונה. מזגגים מעל שבבי קוקוס ויוצרים מעין מעטפת שלגית, סטייל חג המולד כזו ;)
8. מכניסים לפריזר ל2-3 שעות. אם שמרתם בפריזר ליותר זמן, מומלץ להפשיר את העוגה מראש, לפני ההגשה. ניתן לחתוך לפרוסות ולהגיש בצלוחיות הגשה מהודרות, בזיגוג מתקתק של סילאן כמו בתמונות.

הערות:

על מי אפשר לסמוך אם לא על חברתינו הגאונה קריסטינה (fully raw-זוכרים? מהמתכון הקודם? ) שהגתה גרסת מטורפת לפאי תפוחים ללא בישול, ללא סוכר וגלוטן, טבעי לגמרי ושלוקח בכנות 4 דקות הכנה!

כמובן שהתאמתי עבורכם את המתכון לסל השבועי של האורגני ולחומרי הגלם שניתן למצוא בארץ, כך שאין שום תירוץ שלא להתאהב במתכון הבא.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה