פסטה חי

למה זה טוב לנו?

פעם ניסיתם לאכול דלורית בלי לבשל?
הגענו לשיעור שני (למתקדמים) באכילת ירקות שורש לא מבושלים! אחרי שעברנו את הקישוא (אם עוד לא ניסיתם – קטן עליכם:) ) אנחנו עוברים לדלורית.

המתכון הבא הוא מעין חצי סלט חצי "פסטה" ללא בישול שכזו, כמו מתכון הקישוא. העיקרון פה הוא יותר הרוטב. את הרוטב שתקבלו תוכל לשלב בכל סלט שתרצו ואפילו כממרח או כרוטב לפסטה חמה (עשויה מדגנים או קטניות),
הדלורית יוצרת פה מעין קציפה מתקתקה שבתיבול נכון הופכת לתיבול חמוץ מתוק שכזה, בניחוח ממש אסייאתי איכותי!

רכיבים:
1 דלורית קטנה קלופה, ללא גרעינים
2 כפות סילאן (מתמרים בלבד, ללא סוכר)
מיץ מרבע לימון גדול
צרור בזיליקום
2 קישואים גדולים וארוכים
2 גזרים בינוניים וארוכים
חצי אבוקדו בשל וגדול
1/3 כוס צנוברים (שהושרו ללילה*)
2 אגוזי ברזיל
מלח הימלאיה ורוד (לא חובה)
מכשירים:
ספירולייזר / קולפן
פומפייה קטנטנה
מעבד מזון/ בלנדר

אופן הכנה: עבור מנה זוגית ומפנקת

1.ראשית, מכינים את ה"פסטה" הנאה שלנו: אתם יכולים להשתמש בספירולייזר או בקולפן וליצור סרטים-סרטים של גזרים וקישואים כמו פסטה. אפשר אפילו מעט סרטים של דלורית. את השאריות של הקישואים יש לשמור בצד.
2.חותכים לקוביות את הדלורית שהכנו וניקינו.
3.מכניסים לבלנדר / מעבד מזון את הדלורית, הצנוברים (יש לסנן ולשטוף היטב), חופן קטן של עלי בזיליקום, לימון, אבוקדו, סילאן ואת שאריות הקישוא מה"פסטה".
4.מערבבים את כל התערובת היטב עד לקבלת מעין רוטב ממרחי ויחסית סמיך מאוד. טועמים ומתקנים תיבול.
5.לשים עם הידיים את ה"פסטה" עם הרוטב, מוסיפים אותו בהדרגה לפי הכמות שאוהבים: פחות או יותר לפי רמת הסמיכות וה"אוויריריות של הפסטה". משלבים בפנים עוד עלי בזיליקום טריים.
6.מגררים בעזרת פומפייה קטנה, את אגוזי הברזיל, סגנון "פרמזן" מעל ה"פסטה".

הערות:
מתכון זה הוכן בהשראתה של קריסטינה המדהימה (FULLY RAW) עם כמה שינויים קלים שהותאמו להיצע המוצרים בארץ.
מומלץ מאוד לגוון את הבסיס איתו מערבבים את הרוטב. הרוטב מאוד מתאים להמון מהפירות החדשים שיקבלו את פנינו ממש עוד רגע, שתפתח העונה החדשה, כמו למשל: רימונים, תפוזים וקלמנטינות. נסו למשל לשלב את הרוטב עם מגוון עלים ירוקים, בצל ירוק, גרעיני דלעת ופרי עונתי כלשהו- אתם הולכים להיות מאוד מופתעים!

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה