לביבות תרד ומנגולד עם בטטה סגולה

אצלנו בבית לא זורקים אוכל, מכל מיני סיבות. חינוכית, אקולוגית, כספית, וחסכון של זמן הן הראשיות שבהן.

כדי לא לזרוק אוכל – צריך לעשות שני דברים: קודם כל להזמין סחורה טובה שלא תתיישן לך מהר, ושנית להשתמש בכל מה שאתה מזמין.

בקטע השני – של להשתמש בכל מה שאתה מזמין, יש התנהלות כזאת, ובה ביום-יומיים שלפני הגעת משלוח ירקות חדש, מתחילים לבשל אחרת ולהשתמש ב"מה שיש".

המתכון שלפניכם נולד מתוך הצורך הזה, ולכן אני קוראת לו "לביבות מה שיש". כאן תמצאו שתי גרסאות, אבל אתם מוזמנים לגוון ולהמציא עוד :-)
אז קדימה – נתחיל בצילום של התוצאה:

לביבות תרד ומנגולד עם בטטה סגולה

בתמונה שלפניכם אתם רואים לביבות תרד ומנגולד עם בטטה סגולה, הכנתי גם בגרסא נוספת של תרד ובאק צ'וי עם בטטה כתומה. 

המתכון

מרכיבים

  • צרור עלי מנגולד (או באק צ'וי)  חתוכים לרצועות 
  • צרור תרד חתוך לרצועות
  • בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 3 כפות פירורי לחם או פנקו
  • 2 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס שומשום (לא חובה)
  • בטטה סגולה (או כתומה) מגוררת 

סוג הבטטה בו תשתמשו יקבע את מידת המתיקות של הקציצות. הבטטה הכתומה היא יותר מתוקה

הוראות הכנה

  • מטגנים את הבצל עד להזהבה (אם לא רוצים לטגן את הבצל, אפשר פשוט לרסק בפומפיה ולהכניס כמו שהוא)
  • חולטים את עלי הבאק צ'וי או המנגולד במים רותחים במשק 2-3 דקות
  • מוסיפים את עלי התרד למים של המנגולד לדקה נוספת
  • מסננים את העלים החלוטים
  • קוצצים יחד את העלים החלוטים והמסוננים – אפשר לקצוץ גם במעבד מזון אבל שימו לב שלא יהפוך לעיסה
  • מסננים את העלים החלוטים והצוצים שוב
  • מערבבים את כל המרכיבים לעיסה
  • מטגנים בשמן בעומק חצי ס"מ למשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהלביבות מתחילות להשחים
  • מוציאים לנייר סופג
  • מגישים עם לימון בצד

בגלל שהלביבות מתוקות יחסית – הילדים עפים עליהן!

בתיאבון

מיכל

 

הלביבות בגרסאת הבטטה הכתומה במחבת