מתכון מושלם לשולחן החג, כמנה עיקרית טבעונית או כתוספת.

המתכון כשר לפסח, ללא גלוטן.

אפשר להכין אותו עם כל סוגי הדלעות של החורף, ולבחור ממגוון הפטריות הטריות של האורגני: מלך היער, שיטאקי, פורטבלו ועוד.

דלעת ממולאת

מרכיבים
  • דלורית אחת או שתי יחידות של דלעת ערמונים
  • שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כוס קינואה שטופה
  • כוס וחצי פטריות פרוסות
  • 2 שיני שום ובצל קטן קצוצים
  • כוס אגוזי מלך קצוצים
  • צרור בזיליקום טרי
הוראות הכנה
  • מחממים מראש את התנור לחום מקסימלי
  • חוצים את הדלעות לאורך ומנקים את הליבה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה
  • מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל
  • רצוי להניח בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים לשמירה על עסיסיות המנה
  • מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות. כשהדלעת רכה, מוציאים ונותנים לה להתקרר. בינתיים מעבירים את התנור לחום בינוני
  • בינתיים – מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן ומוסיפים קינואה. כשמגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. כשהקינואה סופגת את כל הנוזלים, מסירים מהאש
  • במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים בצל ופטריות עד לריכוך
  • מוסיפים שום, ואחרי דקה גם את אגוזי המלך, מלח ופלפל
  • אחרי שהדלעת התקררה מרוקנים מעט מהליבה, מקפידים להשאיר עובי של 1 ס"מ, בעיקר בתחתית
  • בקערה מערבבים היטב את הקינואה, ליבת הדלעת פטריות, בצל ושום
  • ממלאים את הדלעות בתערובת ומחזירים לתנור בחום בינוני, ל 20-25 דקות עד שהחלק העליון מזהיב
  • מפזרים בזיליקום ומגישים

בתיאבון!