מרק כרובית מוקרם טבעוני

מרק כרובית מוקרם בלי שמנת או חמאה – יש כזה דבר!

לכרובית מבושלת יש מרקם קרמי משלה. 

יכול להיות שתופתעו לגלות שהילדים מלקקים את האצבעות אחרי המרק הזה.

את המרקם המדויק של המרק תוכלו לקבוע בעזרת כמות הנוזלים – יותר נוזלים יהפכו את המרק מוקרם פחות.

מרק קרם כרובית

מרכיבים
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל קצוץ אחד
  • 4 שיני שום קצוצות
  • ראש אחד של כרובית אורגנית, מפורק לפרחים
  • חצי ליטר ציר ירקות, או מים
  • 250 מ"ל חלב צמחי לא ממותק – חלב שקדים, סויה, קוקוס – מה שאוהבים
  • תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט
  • להגשה – קישוטים אפשריים: פטרוזיליה קצוצה, פרוסות שקדים, זילוף שמן זית
הוראות הכנה
  • מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל עד שיזהיב ואז מוסיפים את השום להזהבה קלה
  • מוסיפים את פרחי הכרובית לטיגון קצר של 2-3 דקות
  • מוסיפים את הנוזלים: ציר ירקות וחלב צמחי, ומביאים לרתיחה
  • מבשלים את המרק על אש בינונית-גבוהה עד לריכוך הכרובית (כ-20 דקות)
  • מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקררים מעט
  • בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק וקטיפתי
  • מקשטים ומגישים

בתיאבון!