כרובית מאודה בלימון

הרבה יותר קל ומהיר לאדות את הכרובית בשלמותה, במקום לאפות אותה. והתוצאה לא פחות טעימה!

המנה הקלילה הזו מתבשלת תוך 10 דקות, שומרת על הטעמים העדינים של הכרובית ועל ערכיה התזונתיים המדהימים.

כרובית מאודה בלימון
מרכיבים
  • 4 לימונים סחוטים למיץ

  • עשבי תיבול שאתם אוהבים, מהסוג העדין: שמיר כוסברה, בזיליקום או בצל ירוק

  • רבע כוס שמן זית

  • 250 מ"ל חלב צמחי לא ממותק – חלב שקדים, סויה, קוקוס – מה שאוהבים
  • מלח, פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
  • מסירים את העלים מהחלק החיצוני של ראש הכרובית

  • הופכים את הכרובית וחורצים את הליבה, מבלי שהפרחים יתפרקו
  • מניחים בסיר את מיץ הלימונים ומעליו את הכרובית השלמה בתוך מסננת מתאימה

  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר
  • ממשיכים באידוי עד שהכרובית מתרככת מעט אך לא מאבדת את פריכותה
  • מחלצים את הכרובית ומניחים בתבנית או מגש
  • מורחים בשמן זית, מתבלים ומקשטים בעשבי תיבול
  • פורסים איך שרוצים ומגישים

בתיאבון!