טאבולה RAW
חומר גלם עיקרי: כרובית
השבוע, כשהגיעה אלי הביתה הכרובית המהממת הזו של העונה, בדיוק קבענו כמה חברות עבר למפגש נשים- מהסוג הזה שכל אחת מביאה את המנה שהיא יודעת להכין הכי טוב. חשבתי לעצמי, עבר כבר יותר מדי זמן מאז שהכנתי את המתכון הסופר פשוט הזה לטאבולה טובה וקראנצ'ית כזו שכיף לאכול עם מלא טחינה! כזו שהיא גם יפה ומעטרת כל שולחן בצבעוניות מושלמת וגם מתאימה את עצמה לכל מנה אחרת שתונח ע"ג השולחן.
אז ככה, הטאבולה הבאה מוכנה תוך דקות ספורות, נראית קשה להכנה אבל בעצם אפילו לא צריך לקצוץ יותר מדי וגם לא לבשל שום דבר!! מדובר בטאבולה שעשויה מכרובית חיה, ללא בישול, נראית וטועמת ממש דומה לגירסה המקורית. להבדיל מהגירסה המקורית, מדובר במנה סופר דיאטטית, נטולת גלוטן ושתשאיר אתכם שבעים במיוחד אך קלילים למדיי.
רכיבים: לקערה משפחתית (3-4 מנות)
1 כרובית בינונית
צרור עלים ירוקים (תערובת של כוסברה, נענע, ארוגולה/ רוקט, פטרוזיליה)
1 לימון קטן
2 כפות גוג'י ברי'ז
כף גרעיני חמנייה
חופן שקדים
כף גרעיני דלעת
2 מלפפונים
1 קישוא/ זוקיני בינוני
שמן זית
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס (לא חובה)
עזרים:
מעבד מזון / מג'ימיקס
אופן הכנה:
1.מפרקים את הכרובים לפרחים בגודל בינוני ושוטפים היטב כל פרח ופרח.
2.מכניסים למעבד מזון את הכרובית ותערובת העלים הירוקים (שגם הם נשטפו היטב).
3.טוחנים יחד, למרקם גרגרי כמו של טאבולה בורגול. זהו הטאבולה שלנו מוכנה!
4.כעת נכין את התוספות: חותכים לקוביות בגודל בינוני את המלפפון, הלימון (כן, כולל הקליפה) והקישוא ומאחדים עם הטאבולה.
5.נערבב את כל הסלט טאבולה היטב לתערובת אחידה ונתבל במעט שמן זית, מלח ופלפל גרוס (מי שמבקש מעט חריפות).
5.לאחר התיבול, נעביר את הטאבולה לצלחת יפה ונעטר בתערובת "פיצוחים" חיים: שקדים טבעיים קצוצים, גרעיני דלעת וחמניה ו- גוג'י בריז.
**מומלץ לנסות את הטאבולה לצד טחינה :)
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה