הארטישוק ירושלמי הגיע והוא טרי, חזק ויפה, מה שהזכיר לנו את אחד מהמרקים האהובים עלינו לחורף: מרק ארטישוק ירושלמי.
טעמו של המרק מתקתק, והתוצאה – טעימה במיוחד! אז קדימה – לעבודה.
מרכיבים
- כף שמן זית
- 25 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ
- 1 כרישה קצוצה
- 3 שיני שום
- כמה עלים של טימין
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
- 2 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- גביע (200 מ"ל) שמנת לבישול 15%
- קורט אגוז מוסקט
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 2 כפיות מלח
- 1 ליטר מים
אופן ההכנה
- ממיסים את החמאה והשמן
- מטגנים את כל הירקות והשורשים למשך 3 דקות
- מוסיפים את המים ומרתיחים
- מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דק'
- מוסיפים את השמנת והתבלינים וטוחנים את הכל עד שהמרקם חלק לגמרי
- מגישים ואוכלים, אפשר עם כפית שמנת חמוצה באמצע הקערה.
בתיאבון!