מתכון מושלם לשולחן החג, כמנה עיקרית טבעונית או כתוספת.
המתכון כשר לפסח, ללא גלוטן.
אפשר להכין אותו עם כל סוגי הדלעות של החורף, ולבחור ממגוון הפטריות הטריות של האורגני: מלך היער, שיטאקי, פורטבלו ועוד.
מרכיבים
- דלורית אחת או שתי יחידות של דלעת ערמונים
- שמן זית איכותי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוס קינואה שטופה
- כוס וחצי פטריות פרוסות
- 2 שיני שום ובצל קטן קצוצים
- כוס אגוזי מלך קצוצים
- צרור בזיליקום טרי
הוראות הכנה
- מחממים מראש את התנור לחום מקסימלי
- חוצים את הדלעות לאורך ומנקים את הליבה, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה
- מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל
- רצוי להניח בתחתית התנור כלי חסין אש עם מים לשמירה על עסיסיות המנה
- מכניסים לתנור ואופים כ-35 דקות. כשהדלעת רכה, מוציאים ונותנים לה להתקרר. בינתיים מעבירים את התנור לחום בינוני
- בינתיים – מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן ומוסיפים קינואה. כשמגיעים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות. כשהקינואה סופגת את כל הנוזלים, מסירים מהאש
- במחבת גדולה מחממים כף שמן זית ומטגנים בצל ופטריות עד לריכוך
- מוסיפים שום, ואחרי דקה גם את אגוזי המלך, מלח ופלפל
- אחרי שהדלעת התקררה מרוקנים מעט מהליבה, מקפידים להשאיר עובי של 1 ס"מ, בעיקר בתחתית
- בקערה מערבבים היטב את הקינואה, ליבת הדלעת פטריות, בצל ושום
- ממלאים את הדלעות בתערובת ומחזירים לתנור בחום בינוני, ל 20-25 דקות עד שהחלק העליון מזהיב
- מפזרים בזיליקום ומגישים
בתיאבון!