מרק כרובית מוקרם בלי שמנת או חמאה – יש כזה דבר!
לכרובית מבושלת יש מרקם קרמי משלה.
יכול להיות שתופתעו לגלות שהילדים מלקקים את האצבעות אחרי המרק הזה.
את המרקם המדויק של המרק תוכלו לקבוע בעזרת כמות הנוזלים – יותר נוזלים יהפכו את המרק מוקרם פחות.
מרכיבים
- 3 כפות שמן זית
- בצל קצוץ אחד
- 4 שיני שום קצוצות
- ראש אחד של כרובית אורגנית, מפורק לפרחים
- חצי ליטר ציר ירקות, או מים
- 250 מ"ל חלב צמחי לא ממותק – חלב שקדים, סויה, קוקוס – מה שאוהבים
- תבלינים: מלח, פלפל, אגוז מוסקט
- להגשה – קישוטים אפשריים: פטרוזיליה קצוצה, פרוסות שקדים, זילוף שמן זית
הוראות הכנה
- מחממים שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל עד שיזהיב ואז מוסיפים את השום להזהבה קלה
- מוסיפים את פרחי הכרובית לטיגון קצר של 2-3 דקות
- מוסיפים את הנוזלים: ציר ירקות וחלב צמחי, ומביאים לרתיחה
- מבשלים את המרק על אש בינונית-גבוהה עד לריכוך הכרובית (כ-20 דקות)
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקררים מעט
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרקם חלק וקטיפתי
- מקשטים ומגישים
בתיאבון!