החציל לא אוהב קור. איזה מזל שיש לנו חצילים אורגניים מהערבה, אז גם בחורף אנחנו נהנים מהפרי הנפלא והעשיר הזה. ובחורף כמו בחורף, אין כמו מרק. קבלו מתכון למרק חציל קרמי ונימוח, בניחוח מעושן שתמיד מצליח להפתיע. למרק הבא כדאי לבחור חצילים קטנים ומוצקים.
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
2 בצלים קצוצים
6 שיני שום קצוצות או שום כתוש
ליטר וחצי ציר ירקות, או מים
מלח, כמון, ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לטיגון
להגשה: פטרוזיליה קצוצה, כף זעתר, 2 כפות שמן זית, מיץ מלימון
מחממים תנור לחום מקסימלי, פורסים את החצילים לאורך ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים שמן זית וכמון, ומכניסים לתנור לכחצי שעה, עד שמתרככים וניתן להוציא את בשר החציל מהקליפה בעזרת כף. קוצצים את החציל.
מכינים את המרק:
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עם מלח ופלפל עד לריכוך
מוסיפים שום וחצילים קצוצים ומערבבים
מוסיפים את הציר או המים. כשהמרק רותח מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה
מקררים וטוחנים את המרק בבלנדר מוט
מוזגים לקערות, מקשטים בפטרוזיליה, זעתר, שמן זית ולימון, ומגישים