לישראלים יש את הפלאפל, ולתאילנדים – פתאי!
מנת אוכל רחוב צמחונית מעולה, שבקלות רבה יכולה גם להיות טבעונית.
הכנת המנה כולל כל השלבים יכולה להסתיים בפחות מרבע שעה, היא טעימה ומשביעה וכוללת בה שלל ירקות שאפשר למצוא בכל עונה.
אז קדימה.. להכנה!
המתכון הבא מתאים ל4 מנות לאנשים רעבים
מרכיבים – למנה
- 400-500 גרם אטריות אורז רחבות
- 4 כפות שמן שומשום
- 2 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1/2 כרוב חתוך לרצועות דקות
- חבילה טופו חתוך לקוביות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
- 2 ביצים טרופות (לא חובה)
- 3 גבעולי בצל ירוק חתוך לטבעות
- קופסא נבטי שעועית
מרכיבים – לרוטב
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות סילאן
- 3 כפות חומץ תפוחים / אורז
- 1/4 כוס מים
- כפית שבבי צ'ילי חריפים
- כוסברה קצוצה ובוטנים קצוצים – לפיזור מעל ההמנה
שלבי ההכנה:
1. משרים את אטריות האורז למשך 45 דקות במים קרים, עד שהן נהיות רכות, ומסננים.
2. מרתיחים את כל מצרכי הרוטב בסיר קטן תוך כדי בחישה, ומסמיכים הרוטב במשך כ3 דקות נוספות
3. מחממים ווק בלהבה הכי גדולה שיש, מוסיפים את השמן וכשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב כ-30 שניות.
4. מוסיפים את הטופו, רצועות הכרוב והג'ינג'ר ומקפיצים כדקה.
5. מפנים כחצי מהווק עם כף עץ, מוסיפים שמן, ויוצקים אל הצד הפנוי של הווק את הביצה הטרופה.
6. מטגנים את הביצה תוך קשקוש עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת.
7. מוסיפים את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד כ-20 שניות.
8. מוסיפים את הרוטב לווק, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה.
9. מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, ומקפיציםש לכמה שניות.
10. מקשטים בבוטנים קלויים וכוסברה ומגישים.
בתיאבון!