מתכון מהמטבח הוייטנאמי לסלט מרענן, מזין ומאוד משביע, לארוחה קלה של אמצע היום.
מרכיבי הסלט
- 300 גרם מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
- 100 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
- 1 כף בצל ירוק חתוך דק
- 1 כף בוטנים קצוצים דק
מרכיבי הרוטב
- 150 גרם חמאת בוטנים
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד בפומפיה דקה
- 7 כפות חומץ
- 1/4 כוס סוכר חום
- 5 כפות רוטב סויה
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט
- מנערים בצנצנת את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד
- מוזגים את הרוטב מעל הסלט
- טעים מאוד ברגע הכנתו, אפשר גם לאכול מהמקרר עד יום אחרי
בתיאבון!