הכוכבת הבלתי מעורערת שלצלחת ליל הסדר, החרוסת, יכולה להיות טעימה כמו שלא תאמינו.
והיא גם פצצת אנרגיה ובריאות!
המתכון הבא מהמטבח הפרסי. אפשר לשחק עם סוגי האגוזים לפי הטעם.
מרכיבים
- 250 גרם תמרים מגולענים (או ממרח תמרים)
- 3/4 כוס צימוקים בהירים
- כוס צימוקים שחורים
- כוס אגוזי מלך קלופים
- 3/4 כוס קשיו
- 3/4 כוס פיסטוקים
- 3/4 כוס אגוזי לוז
- תפוח עץ
- בננה
- אגס
- יין אדום מתוק
- חומץ או מעט לימון
- תבלינים אהובים: קינמון, הל, זנגוויל וציפורן טחונים
אופן ההכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל סוגי האגוזים לפירורים דקים.
- מוסיפים את הפירות וממשיכים לטחון.
- מוסיפים יין מתוק ומעט חומץ לפי הטעם , עד לקבלת טעם מתוק מעט חמצמץ.
- מוסיפים תבלינים בהדרגה: הרבה קינמון, קצת פחות הל ומעט זנגוויל וציפורן.
- טועמים ומוסיפים עוד אם צריך.
חג שמח!