החורף מגיע, ואתו החשק למרקים חמים ומזינים. מרק חרירה הוא מרק מופלא, שכן הוא מנצל את הירוקים היפים והשופעים של העונה, ומשלב בו קטניות משביעות שסוגרות כל תאבון במהרה :-)
כמו כל המרקים – גם מרק החרירה אינו דורש זמן הכנה ארוך: כ 20 דקות, ותוך כשעה יהיה לכם סיר מרק משובח, מרק שהוא ארוחה. אז קדימה -למתכון!
מרכיבים
- כוס חומוס שהושרה במים למשך לילה
- 2/3 כוס עדשים ירוקות
- 4 עגבניות מגוררות
- 4 שיני שום
- 2 בצל קצוצים דק
- צרור פטרוזליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- ליטר וחצי מים רותחים (6 כוסות)
- 4 גבעולי סלרי קצוצים קטן
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס איטריות דקיקות למרק
- 2 כפות קמח
- חצי כוס מים קרים
- חצי לימון סחוט
- 2 כפיות מלח
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית וחצי כמון
- כפית כורכום
אופן ההכנה
- מטגנים בצל כדקה אחת
- מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים עד שהירקות מתרככים
- מוסיפים את העגבניות, התבלינים, עשבי התיבול, הקטניות והמים ומרתיחים
- מבשלים במשך כ-40 דקות
- מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דקות
- סוחטים חצי לימון לסיר
- מגישים עם מעט כוזברה קצוצה מעל, ולימון נוסף לפי הטעם
בתיאבון!