תבשיל פשוט ומהיר הכנה, רצוי לבשל עם תפוחי אדמה אורגנייים בקליפתם. הטעם משובח, והרוטב עצמו משתדך מצויין לכל קערת אורז או לחם בסביבה. ניתן גם לזלוף מעט טחינה גולמית מעל המנה כולה – לחובבי הז'אנר
מרכיבים
- 2 בצלים קלופים וקצוצים לרצועות
- מעט שמן זית 4-6 כפות בערך
- 5-7 תפוחי אדמה שטופים מכל סוג קצוצים לקוביות בגודל בינוני
- חופן עלי מנגולד טריים ופריכים מכל סוג, חתוכים לרצועות לרוחב
- 3-4 שיני שום קלוף מעוך או כתוש
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל לפי הטעם
- 200 גרם רכז עגבניות
- 2-3 כוסות מים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני שטוח, מטגנים ומשקיפים פינת מזהיבים את רצועות הבצל
- מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות, עלי המנגולד, מלח פלפל, ומים עד כמעט כיסוי התערובת, בערך 2-3 כוסות מים.
- מבשלים על אש חזקה יחסית כ 20 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות, לא שוכחים לערבב מידי פעם בכדי להגיע לבישול אחיד יותר ולהמנע מחריכת הסיר.
מגישים כמנה בפני עצמה, או בליווי זילוף של טחינה גולמית ולחם, או כתבשיל מעל קערת אורז חמה. בתיאבון!