ריזוטו פטריות יער מושלם

אם אתם אוהבים אורז, אך בא לכם קצת לגוון, מה דעתכם על להכין ריזוטו? מנה מצויינת שניתן להכין בכמות גדולה (אם אתם מצפים להרבה אורחים) ובקלות יתרה.

מצרכים ל-10 מנות:

  • 1 ק"ג אורז ריזוטו
  • 1/2 קילו פטריות – מכל סוג שהוא, והכי טוב תערובת של כמה סוגים, קצוצות גס
  • 1.5 ליטר ציר מרק ירקות
  • 1 בצל – קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • 150 גרם חמאה
  • מלח, פלפל
ריזוטו פטריות

אופן הכנה

1. מקפיצים את הפטריות הקצוצות ב-50 גרם חמאה כמה דקות על אש חזקה, עד שהמים מהפטריות יתאדו כמעט לחלוטין. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.


2. בסיר גדול ממיסים 50 גרם חמאה ומטגנים בה את הבצל עד שהבצל נעשה שקוף.

3. מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים כמה דקות. 

4. מחממים היטב את הציר, ומוסיפים לסיר בהדרגה, ומערבבים בכל פעם. שימו לב שהאורז יהיה רטוב במשך כל הבישול!

5. כשגרגירי האורז "אל דנטה" (לא מוכנים לגמרי אלא נותר כ-5 דקות לסיום הבישול), הוסיפו את הפטריות, השום והפטרוזיליה, ערבבו  ותנו לתבשיל להתבשל כ-3-4 דקות נוספות.

6. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה הנותרת והפרמז'ן ומערבבים עד להמסת החמאה.


אם אתם מעוניינים לצמצם את כמות הקלוריות אפשר לוותר על החמאה בשלב האחרון.

 

בתיאבון!

ריזוטו פטריות יער מושלם

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

למתכונים נוספים שלנו

עוגת אפרסקים אורגנית וטבעונית
עוגת אפרסקים
פשטידת כרישה אורגנית, טבעונית וחגיגית
פשטידת כרישה חגיגית
הדובדבנים של דוד
דובדבנים אורגניים
פשטידת פלפלים
פשטידת פלפלים

בקניה מעל 480 ש''ח בחנות האורגני תקבלו במתנה בקבוק סיידר אלכוהולי 750 מ"ל של המתססה

התמונה להמחשה בלבד

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!