מלפפון כבוש במלח

"זאת פרוביוטיקה"! כתבה לי אחת מחברותיי בפייסבוק כשראתה את צנצנת הכבושים שהכנתי.

נכון! עניתי. פרוביוטיקה תוצרת בית :-)

ואז הלכתי לבדוק את הנושא – וגיליתי.. כי תהליך הכיבוש של המלפפון, כאשר הוא נעשה ללא חשיפה לחמצן, מעורר פעולתם של חיידקים לקטיים – אשר אחרי שלושה שבועות של החמצה מזמנים את בואו של חיידק בשם L BREVIS, שתזונאים אומרים שהוא הפרוביוטיקה הטובה ביותר שאנונחו יכולים לקבל.

אז אם פרוביוטיקה היא העניין שלכם – חכו קצת יותר עם המתכון, ותזכו לה במנה טובה!

ועכשיו – למתכון!

מרכיבים

  • 3 חבילות מלפפון בייבי
  • ראש שום
  • מלח גס
  • 4 גבעולי שמיר
  • מים
  • חצי כפית צ'ילי (אופציונלי)

אופן ההכנה

  •  שוטפים היטב את המלפפונים
  • מסדרים בצנצנת את המלפפונים, השום והשמיר בשכבות. אם רוצים להוסיף גם צ'ילי – זה הזמן.
  • מכינים תערובת של מי מלח פושרים (לא חמים) ביחס של 2 כפות מלח גס לליטר מים.
    אם צריך מים רותחים כדי להמיס את המלח – חשוב לערבב עם מים קרים.
  • ממלאים את הצנצנת עד הסוף עם מי המלח שהכנו, וסוגרים אותה בשאיפה למינימום או בלי חמצן בצנצנת.
  • מחכים 4 ימים, והמללפונים מוכנים.
בתיאבון!

מלפפון כבוש במלח

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

למתכונים נוספים שלנו

עוגת אפרסקים אורגנית וטבעונית
עוגת אפרסקים
פשטידת כרישה אורגנית, טבעונית וחגיגית
פשטידת כרישה חגיגית
הדובדבנים של דוד
דובדבנים אורגניים
פשטידת פלפלים
פשטידת פלפלים

בקניה מעל 480 ש''ח בחנות האורגני תקבלו במתנה בקבוק סיידר אלכוהולי 750 מ"ל של המתססה

התמונה להמחשה בלבד

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!