"זאת פרוביוטיקה"! כתבה לי אחת מחברותיי בפייסבוק כשראתה את צנצנת הכבושים שהכנתי.
נכון! עניתי. פרוביוטיקה תוצרת בית :-)
ואז הלכתי לבדוק את הנושא – וגיליתי.. כי תהליך הכיבוש של המלפפון, כאשר הוא נעשה ללא חשיפה לחמצן, מעורר פעולתם של חיידקים לקטיים – אשר אחרי שלושה שבועות של החמצה מזמנים את בואו של חיידק בשם L BREVIS, שתזונאים אומרים שהוא הפרוביוטיקה הטובה ביותר שאנונחו יכולים לקבל.
אז אם פרוביוטיקה היא העניין שלכם – חכו קצת יותר עם המתכון, ותזכו לה במנה טובה!
ועכשיו – למתכון!
מרכיבים
- 3 חבילות מלפפון בייבי
- ראש שום
- מלח גס
- 4 גבעולי שמיר
- מים
- חצי כפית צ'ילי (אופציונלי)
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את המלפפונים
- מסדרים בצנצנת את המלפפונים, השום והשמיר בשכבות. אם רוצים להוסיף גם צ'ילי – זה הזמן.
- מכינים תערובת של מי מלח פושרים (לא חמים) ביחס של 2 כפות מלח גס לליטר מים.
אם צריך מים רותחים כדי להמיס את המלח – חשוב לערבב עם מים קרים. - ממלאים את הצנצנת עד הסוף עם מי המלח שהכנו, וסוגרים אותה בשאיפה למינימום או בלי חמצן בצנצנת.
- מחכים 4 ימים, והמללפונים מוכנים.
בתיאבון!