סלק עם עלים זהו הדבר הטוב ביותר שתוכלו לפגוש בעונה זו של השנה. הסלק עצמו עסיסי ובשל, ואילו העלים ניתנים לאכילה כמו שהם או לאחר בישול קצר. את הטעם המיוחד שלה ם לא תשכחו במהרה.
מצרכים:
צרור עלי סלק שהיו מחוברים לסלק עד לפני רגע, לא כאלו שנרכשו בנפרד.
מעט שמן זית
מלח אטלנטי או מלח הימלאיה
1 לימון סחוט
פלפל שחור
אופן ההכנה:
את עלי סלק שוטפים וקוצצים ומניחים בסיר.
נחמם שלוש כפות שמן זית ונוסיף את הסלק הקצוץ
נתבל בלימון אחד סחוט, כפית שטוחה מלח
ופלפל לפי הטעם.
מערבבים, מכסים ומבשלים על אש קטנה 30 דק. מגישים מעל קערת אורז, או אוכלים כמו שהוא. כל כך טעים שנגמר בשניות ולא מגיע למקרר לעולם…