מתכון מהיר הכנה וטעים במיוחד המשמר את הטעמים הטבעיים של ירקות השורש הטריים. הסוד של המתכון הוא בחיתוך אחיד פחות או יותר של כל ירקות השורש, ושמן זית משובח. היתרון במתכון זה שקל להוסיף לו מידי פעם ירקות שורש אחרים שהילדים לא מכירים וכך חושפים אותם למגוון רחב יותר של ירקות באופן מדורג, בליווי המסור של תפוח האדמה המוכר.
רכיבים:
2-3 תפוחי אדמה או יותר
2-3 בטטות קטנות או אחת גדולה
2-3 סלקים בגודל בינוני
מעט שמן זית כתית משובח
טימין או רוזמרים אם אוהבים או רק אחד מהם
מעט שום כתוש אם אוהבים
מלח ופלפל לפי הטעם, אפשר תמיד להוסיף גם בגמר הבישול
אופן ההכנה:
חותכים את כל ירקות השורש לקוביות בגודל בינוני, ככל שתחתכו לגודל קטן יותר האפיה תהיה קצרה יותר, לרוב קוביות של 1-2 ס"מ יעשו את העבודה.
מניחים את כל ירקות השורש בקערה, זולפים מעט שמן זית, מלח ופלפל, ואפשר להוסיף תבלינים נוספים אם אוהבים כגון פפריקה מתוקה או חריפה וכדומה. מערבבים ביד בעדינות את כל קוביות הירקות עד לפיזור אחיד של התיבול, ומעביררים לתבנית רחבה ומשטחים את הערמה כך שתהיה מפוזרת באופן שווה על התבנית. מניחים מעל הירקות מספר ענפי טימין או רוזמרין ומכניסים את הכל לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ל 20 עד 40 דקות, תלוי בגודל הקוביות ובתנור.
מגישים לצלחת ובתיאבון!