את הסמבוסק הזה לא תשכחו לעולם! המתכון עצמו גמיש למדי וניתן להשתמש במגוון רחב של עלים שיש לכם, הסמבוסק אוהב את כולם.
רכיבים:
- חצי קילו קמח מלא/כוסמין
- בצל אורגני
- שתי שיני שום (או יותר)
- כוס וחצי עלי תרד ניו זילנדי\גדילן\מנגולד\חוביזה\חלמית
- שמן זית
- 2 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור
תהליך ההכנה:
- נפריד את העלים מהגבעול (במידה ומדובר בגדילן יש לחתוך את החלק הקוצני בשולי העלה) נשטוף היטב ונחתוך לריבועים בינוניים. נניח ליבוש.
- נקצוץ את הבצל לחתיכות בינוניות ואת השום לחתיכות קטנות.
- נחמם שמן זית על מחבת ונתחיל לטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום הקצוץ והעלים שבחרנו נוסיף מלח וקצת פלפל שחור לפי הטעם. נטגן הכל יחדיו עד אידוי של הנוזלים ונוריד מהאש.
- נערבב בקערה את הקמח עם שתי כפיות מלח ונוסיף מים עד לתוצאה של בצק גמיש ונוח לעבודה, לפני שנמשיך יש לתת לבצק לנוח כ10 דקות.
- ניקח מהבצק חתיכה בהתאם לגודל הרצוי של הסמבוסק, נהפוך אותה לעיגול ולאחר מכן נשטח לפיתה. יש לשים לב שהפיתה לא עבה מידי בכדי שכל חלקי הסמבוסק יאפו אך לא דקה מידי כדי שתוכל להחזיק את המילוי.
- נניח את המילוי על חצי מהפיתה שנוצרה לנו ונסגור את החלק השני לקבלת צורה של סמבוסק, נהדק היטב כדי שלא יברח המילוי בזמן הטיגון. נחזור על הפעולה עם כל הבצק והמילוי.
- נחמם מחבת עם שכבה של שמן בעובי של לא יותר מחצי סנטימטר שמן (מומלץ שמן זית) ונטגן את הסמבוסקים בכל צד עד להזהבה.
בתאבון😋