אני מאד אוהבת לוביה, או בשמה האנגלי, "השעועית בעלת העין השחורה". לוביה, כמו גם שעועית מש ואזוקי, היא שעועית שמתבשלת די מהר, וגם לא זקוקה להשריה ארוכה, אז אפשר לבשל אתה יחסית בספונטניות.

לוביה גם נורא טעימה!  יש בה משהו מתקתק קצת, אבל מאד רך ומתמסר. בקיצור, לוביה ממש מבקשת להשתדך לתבשילים מעניינים והיום לקחתי אותה לכיוון יפני.  אל תדאגו! אין כאן טכניקות מסובכות ולא חומרים נדירים. זהו תבשיל פשוט ומהיר, מזין מאד וטעים בצורה מפתיעה. הכינו אורז לבן או מלא להגשה עם התבשיל ויש לכם ארוחה נפלאה.
החומרים:
  • 1 כוס לוביה
  • בצל גדול
  • 3 גזרים
  • חבילת עלי מנגולד או תרד או קייל
  • 3 פטריות שיטאקה מיובשות
  • 1 כף רוטב סויה
  • מלח
  • שבבי צ'ילי
 
ההכנה:
את הלוביה משרים למשהו כמו 4 שעות. בתום ההשריה שמים את הלוביה בסיר ומבשלים כ 40 דקות עד לרכות מלאה. אם אין זמן להשרות אפשר לבשל את הלוביה כמו שהיא, זמן  הבישול יתארך ליותר משעה. בודקים את הלוביה בין אגודל לאצבע, ואם היא נמעכת בקלות, מורידים מהאש.
 
בינתיים משרים את פטריות השיטאקה היבשות בחצי כוס מים רותחים ומניחים ל20 דקות.
 
קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן במחבת עם מכסה או בסיר רחב.
 
קוצצים את הגזר לקוביות. כאשר הבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן כ10 דקות.
 
מוציאים את הפטריות ממי ההשריה. לא לזרוק את מי ההשריה! עוד נשתמש בהם.
 
חותכים לפטריות את הרגליים (הן נוקשות ולא אכילות) וקוצצים לפיסות קטנטנות.
 
שוטפים את המנגולד ומורידים את השדרה הלבנה. חותכים לחתיכות גדולות.
 
כשהגזר מתרכך מוסיפים את הפטריות , המנגולד ,הלוביה ומי ההשריה של הפטריות ששמרנו בצד.
 
מוסיפים כף רוטב סויה, מלח וקצת צ'ילי, סוגרים במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 10 דקות.
 
זהו, מוכן!
עובד מצויין כאמור עם אורז, אטריות אורז או בפני עצמו.
 
 
לכולנו שבוע טוב, שבוע של גילויים חדשים, של כיוונים חדשים והסתכלות חדשה על הקיים.
אילת
 
 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה