פפאיה מתוקה ובשלה

 

הפפאיה היא פרי אקזוטי טעים, מתוק ובריא בעל ערכים תזונתיים רבים ויחד עם זאת חסכונית בקלוריות. 

היא מעניקה בכל ביס חלבונים, שומנים והרבה ויטמינים במיוחד מקבוצת A,Bו C ויטמין Kחומצה פולית וחומצות אומגה,
מינרלים לרוב וכמובן את אנזים הפפאין הייחודי רק לה הידוע בתרומתו לתהליך העיכול, חילוף חומרים וגם לתעשיית הקוסמטיקה הטבעית.

עומר נהרי מגדל פפאיות נפלאות, סבא של עומר, יורם נהרי היה מראשוני מגדלי הפפאיה בארץ וממש ברוח חלוצית דאג שיהיה לנו כאן בהישג יד את הפלא הכתום מתוק הזה.
רוח זו נמשכת עד היום עם המון ידע וניסיון שנצבר ועבר מדור לדור, הפפאיות האורגניות של עומר הן ללא ריסוסים כלל (מבוסס על הדברה ביולוגית בלבד). הן מניבות פרי איכותי ומוקפד אשר מוערך ע"י אניני טעם, שוחרי בריאות, צמחונים, טבעונים וכל מי שיודע להעריך ולהנות מפרי איכותי.

הפפאיה היא פרי יוצא דופן, במטבח ניתן להשתמש בה גם כשהיא עדיין ירוקה כירק לבישול,
והבונוס הוא שהיא לא מאבדת מטעמה בבישול. במטבח הישראלי הכי טעים וטוב זה פפאיה כתומה, בשלה ומתוקה.

מהפפאיה הכי כיף להכין משקאות טרופיים ושייקים מעולים, היא תורמת המון למרקם חלבי קרמי ולטעם מתוק וייחודי.
אפשר להגיש אותה כקינוח מעולה, כתוספת לסלט, להכין ממנה גלידה ועוד המון דברים יצירתיים ממתכונים ומטבחים אקזוטיים מרחבי העולם.
פפאיה 1
למשל ידוע שגרעיני הפפאיה (שלא כל כך טעימים למאכל כמו שהם) מלבד היתרונות הבריאותיים שלהם נחשבים לטעימים ופיקנטיים בתוך מטבל והנה 2 מתכונים של יורם נהרי שתפסו אותנו:

מטבל אבוקדו:
גרעיני פפאיה
אבוקדו בשל
מיונז
(טבסקו לאמיצים שבינינו)

להוציא את גרעיני הפפאיה מתוך הפרי ולנקות היטב משאריות פרי
לערבב בבלנדר כמות זהה של גרעיני פפאיה, מיונז ואבוקדו עד שהגרעינים נכתשים לגמרי,
אפשר גם להוסיף מעט טבסקו והרי לכם מטבל מעולה לנשנוש עם קרקרים.

גלידת פפאיה:
500 גר פפאיה
3 חלבוני ביצה
1 כוס סוכר קנים
2 בננות בשלות

לרסק את הפפאיה והבננות בבלנדר
להקציף את החלבונים עם הסוכר במשך כ 10 דק במהירות גבוהה
להכניס את רסק הבננות והפפאיה ולקצף ולערבב כמה דקות עם המקציף.
לשפוך את התערובת לתבנית ולהכניס למקפיא לפחות 6 שעות.

נשמע טעים, נכון?
למי שלא בא להשקיע, פשוט לאכול את הפרי כתום ובשל כמו שהוא בלי הכנות מוקדמות, זה תמיד הכי טעים ונוח  :-)