שווארמת פטריות
כבר לא מעט שנים עברו, מאז שהורדתי את כל המוצרים מן החי מהתפריט התזונתי שלי (כן, כן, טבעונות). גם במזון מבושל, אני כמעט ולא נוגעת, למען האמת (כן,כן, קוראים לזה היום, רואופוד). כיום, לעומת שנות עבר, קערת סלט מושקע ומפנק, תמלא אותי אושר גדול ולא מעט ריר, ממש משהייתה ראשון הסטייקים שהורדו מהגריל. מעבר לפן הערכי שמציף אותי ברגעי "על האש" שכאלו, אין לי ממש תשוקה קולינרית יותר למזונות מן החי וזאת משום שסל החוויות שלי מעולם ה"תזונה הטבעית" התמלא והתעשר במספיק טעמים עליהם אני מודה ושמחה מדי יום.
מדי פעם, ממש לעיתים רחוקות, יוצא לי לטעום מנה, שמזכירה לי את הטעמים האלה מפעם- מימי טרום הטבעונות, באופן שאפילו טיפה מפחיד, מרתק ומוזר לי. זו החוויה שקרתה לי בפעם הראשונה שהבנתי מה האפקט שקורה לפטריות גורמה שמונחות על גריל. תשמעו, זה סוג של קסם, מה שקורה שם. זו מעין חגיגת נוזלים של טעמי יער, עישון ואדמה, לצד טקסטורות קראנצ'יות וגמישות אך עם זאת, בשרניות במידה מושלמת. בקיצור, וואו… אתם חייבים לטעום את זה!
את חוויות "אובדן הבתולין" שלי עם פטריות חוויתי בכריתים, כשהוגשה לידי מנת פטריות אויסטר צלויות. כמה פשוט, ככה ממכר: קצת שמן זית, מלח, פלפל ומעט אורגנו והופיעה לפני, "שווארמת" פטריות של מסעדת כוכבי מישלן, לא פחות. שקבלתי את הסל השבועי שלי שכלל בתוכו את פטריות מלך היער, ישר ידעתי שאני הולכת לשחזר עבורכם את אותה החוויה מכרתים. תכינו את הממחטות, אתם הולכים לרייר. (לא חסכתי מכם וצרפתי לכם תמונה של המנה מכרתים לצד המנה של המתכון השבועי, למה שרק אני אתגעגע לי לבד?)

קציפת חציל ו-"שווארמת" פטריות

רכיבים: למנה בגודל מנת פתיחה

לקציפה:
1 חציל גדול
כף טחינא – טחינה שהיא RAW – אפשר לקנות באתר! חדש!
1 שן שום
מיץ מחצי לימון גדול
קורט פלפל לבן
קורט מלח הימלאיה
ל"שווארמה":
200 גרם פטריות מסוג: מלך היער
שמן זית
קורט כמון
קורט סומק
**עזרים להכנת המנה: מעבד מזון (מג'ימיקס)

לקישוט המנה:
גרעיני דלעת
זרעי המפ (ניתן להשיג בבתי טבע ובהזמנה מחו"ל)

אופן הכנה:
1. חותכים את הפטריות לרצועות עבות ושמנות, בצורה דיי אקראית. בתוך קערה מערבבים את הפטריות יחד עם שמן זית, כמון וסומק. עד אשר הן עטופות בנוזל זה.
2. לאחר מכן, מכניסים את הפטריות והחציל (בשלמותו) לתנור, בפונקציית גריל ובטמפ' של כ-200 מעלות, מונחים ע"ג נייר אפייה (עדיף מרוחקים או בתבנית נפרדת מפני שהחציל יגיר נוזלים שעלולים להרטיב את הפטריות). חשוב לחורר את החציל עם מזלג לפני ההכנסה לתנור. משאירים את החציל שם עד אשר הוא מגיר את מיימיו והוא הופך רך וקליפתו חרוכה במיוחד. את הפטריות מוציאים כאשר הן מזהיבות מכל הצדדים ונצרבות/ משחימות ממש קלות. חשוב לשים לב ולא להשאירן בתנור יתר על המידה מפני שהן עלולות להצטמק מהר מאוד ולאבד את כל הבשרניות והעסיסיות שלהן (אגב, תקף לכל הפטריות גורמה).
3. לאחר הוצאת הפטריות והחצילים מהתנור, מנקים את "בשר" החציל היטב מתוך קליפתו ומניחים במסננת (שהונחה מעל קערה בגודל תואם) לבערך חצי שעה, עד שכל הנוזלים יגירו סופית והחציל יתקרר. דואגים להזליף מעט לימון מעל החציל, שלא ישחיר. אם החציל הגיר עוד נוזלים, שימרו אותם בקערה.
4. כעת נגשים להכין את קציפת החצילים. מכניסים את כל החציל יחד עם כל שאר המרכיבים למעבד מזון וטוחנים היטב בPULSE'ים. המרקם אמור להיות אוורירי ומוסי , כמו ענן. אם שמתם לב שהתערובת הופכת לקשיחה ונוקשית מדי, הוסיפו עוד טיפה מים או ממי החציל, אם נותרו כאלה. זה יהפוך את הקציפה למושלמת.
5. ע"ג צלחת שטוחה וקייצית, בעזרת כף, מניחים מהקציפה בצורה של מעין גומה קטנה (נו,כמו שמורחים חומוס בחומוסיות). בתוך הגומה מסדרים ועורמים בעדינות את נתחי "שווארמת" הפטריות שהכנו. מקשטים את המנה בשמן זית, זרעים וגרעינים למיניהם. ניתן להוסיף/ להחליף גם ברצועות אבוקדו או חצאי שרי, יעבוד מעולה!

[/fusion_text][imageframe lightbox="no" gallery_id="" lightbox_image="" style_type="none" hover_type="zoomout" bordercolor="" bordersize="0px" borderradius="0" stylecolor="" align="center" link="" linktarget="_self" animation_type="0" animation_direction="down" animation_speed="0.1" animation_offset="" hide_on_mobile="no" class="" id=""] [/imageframe][fusion_text]

הערות

מנה זו היא דוגמה מצוינת לצורה בה ירקות יכולים להוות רכיב מרכזי במנה, בדיוק כמו בשר, עוף או דגים. פטריות גורמה הן תמיד מפתיעות בטעמן ומרגשות במיוחד עם כמה תוספות של שמן ותבלינים. לרוב אלה פטריות בשרניות ועסיסיות שאין אדם שלא ישבה בקסמן. באמת, שיש להן טעם שממלא את כל חלל הפה באושר גדול.

לרוב תמצאו אותם בשווקים איכותיים באירופה ומאוד מומלץ לקנות מהם, במידה ויש לכם איפה לצלות אותם, בהבטחה, זו תהיה ההשקעה הכי טובה שתעשו בטיול.

קיץ נעים!!!

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה