מתכון לקבב מהביל לעונה שבה מרוב פטריות לא רואים את היער :-), המתכון הזה יוצא מוצלח וטעים מאד עם כל סוגי פטריות היער כגון אורניות, שיטאקי, ארינג'י וכדומה. אם יש לכם ניסיון בליקוט פטריות ניתן תמיד לנסות ללקט את הפטריות וגם אם לא, נשמח לעזור לכם עם תוצרת טריה ואורגנית ישירות מהמגדלים.

מצרכים:
4-5 פטריות אורניות טריות, או פטריות מלך היער, שיטאקי או כל פטריה בשרנית גדולה אחרת.
חופן צנוברים מליקוט ביער או קנוי
2 גבעולי זעתר
2 גבעולי טימין
חצי צרור פטרוזיליה   
1 בצל בינוני קצוץ 
2 שן שום יבש או ירוק
1 כף שמן זית  

2 כפות קמח חומוס
מעט כמון, כורכום, קארי ירוק אם יש,
מלח, פלפל שחור, קינמון.

ולחיזוק טעמי יער באפיה אופציונלי (לא להכניס לתערובת)
2-3 מחטי אורן
1 איצטרובל

אופן ההכנה:

מנקים יפה את הפטריות משאריות עלים, מחטים וחלקים כהים מידי. במקרה של אורניות יש להסיר גם את החלק הספוגי, ורצוי גם את הקליפה.

טוחנים את כל מרכיבי התערובת ביחד ללא קמח החומוס והתבלינים.

מתקבלת תערובת עם ניחוחות אורן, דביקה ויחסית רטובה, 

מוסיפים לתערובת את התבלינים לפי הטעם (ממש כמו שהייתם מוסיפים לקבב ביתי),
מוסיפים תוך כדי ערבוב את קמח החומוס, לאט לאט עד לקבלת גוף לח, דביק קלות ויציב יחסית. 
נותנים לתערובת לנוח כ 15-20 דקות עד להתייצבות נוספת.
גוף התערובת תלוי באחוז הנוזלים בפטריה כך שאם אתם חשים שיצא נוזלי מיד אפשר לשפר עם עוד קצת קמח חומוס,

מרטיבים ידיים וצרים בעדינות קבבים בצורה הנוחה,
עובי הקבבים יהיה דק יחסית מקבבים אחרים בגלל אופי התערובת,
מניחים על תבנית עם נייר אפיה משומן קלות למניעת הידבקות את הקבבים אחד ליד השני ושומרים על מרווחים ביניהם.

מניחים בצד התבנית איצטרובל אחד שטוף ומפזרים קצת מחטי אורן בין הקבבים (אופציונאלי בלבד, להגברת ניחוח היער)
מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים את הקבב. 

אופים כ 10 דקות ועד להשחמה בצד העליון,
מסובבים בעדינות את הקבב לצידו השני עם תרווד או מזלג לכ 10 דק נוספות,
בשלב הזה אפשר להוציא את מחטי האורן והאיצטרובלים (לפני שישרפו).

לאחר שהקבב השחים משני הצדדים מוציאים מהתנור,
מגישים מיד לצד טחינה טריה, בפיתה עם סלט טוב או איך שאוהבים.

הקבב יוצא מעט פריך מבחוץ ועסיסי מאוד מבפנים (הרבה יותר מהרגיל), 
שומר על ארומה של יער ישראלי ופותח את דרכי הנשימה והתאבון.

תענוג מקומי, תהנו ובתאבון