ציפס ניו יורק

צ'יפס ניו-יורקי מושחת ודיאטטי ! יש דבר כזה?
חומר גלם עיקרי: בטטה

איזה כיף זה לאכול משהו סופר טעים שיש לו הרגשה כזו מושחתת כשאוכלים אותו ובו זמנית אתם יודעים בוודאות שהוא לא משמין! לא כיף? תודו שהכי כיף בעולם!

שנים שאלתי את עצמי, למה הצ'יפס שאוכלים בחוץ הוא תמיד תמיד טעים יותר מבבית?
אז שאלתי. עדיין לא מצאתי את התשובה. כבר כמעט התייאשתי, עד שחברה שלי גפן (שהיא לא רק יפה, אלא מתברר גם אופה, תכף תשמעו), סיפרה לי סוד שלא האמנתי כמה הוא פשוט!

אם אתם רוצים לקבל צ'יפס מושלם כזה, קריספי, עם רעש כזה קראנצ'י שנוגסים בו, אתם פשוט צריכים לעשות דבר אחד, או יותר נכון, להפסיק לעשות אותו! אתם צריכים לשים את הצ'יפס ע"ג נייר אפייה בלי טיפת שמן! קשה להאמין נכון? אבל נשבעת שזה הסוד. ולא, זה לא נדבק!
אז הכנתי לכם מתכון ניו יורקרי אמיתי: צ'יפס בטטה עם מטבל "שמנת" מעליו וכל זה בלי טיפה של שמן (אין אותיות קטנות).
מומלץ לאכול בישיבה על הדשא ולדמיין שאתם בסנטרל פארק.

רכיבים: לקערה בגודל בינוני

1 בטטה גדולה
3 פרחי כרובית בינונים
שן שום
2 כפיות פתיתי שמרי בירה
מלח הימלאיה
פלפל שחור גרוס
סומק
פטרוזיליה מיובשת
שבבי צ'ילי גרוס
נייר אפייה
שקית סנדוויץ' / שקית הזלפה של עוגות

[/imageframe][fusion_text]

אופן הכנה:

1.שוטפים את הבטטה היטב במים וסבון ירקות (ניתן לרכוש בבית טבע-מומלץ!). בודקים את הבטטה היטב שהיא קשה וטרייה ונקייה מפציעות ופגמים, אם יש חלקים כאלה, ניתן ורצוי להוריד אותם עם קולפן, אבל בגדול, נסו לשמור על הבטטה בקליפתה.
2.פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי של כסנטימטר ואז פורסים לרצועות (יוצא כמו עובי וצורה של אצבעות).
3.מניחים ע"ג נייר אפייה (כאמור ללא שמן!) ומעל מפזרים מעט מהפטרוזיליה, הסומק, המלח, הפלפל והצ'ילי הגרוס (למי שאוהב חריף). מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של כ:180-200 מעלות, לבערך 35 דקות (משתנה מתנור לתנור). לשים לב מדי פעם ולבדוק את מידת העשייה. אנחנו מחפשים שהצ'יפס ישחים ואפילו ישחיר טיפה בפינות מסוימות. שתבדקו אותו עם המזלג, תוכלו ממש להבחין שהוא קריספי מבחוץ ורך נורא מבפנים- זה הסימן להוציא מהתנור.
4.בינתיים נגשים להכנת ה"שמנת": בסיר עם מים רותחים, מבשלים את פרחי הכרובית, עד שהם רכים לחלוטין.
5.לאחר מכן, שולפים את הפרחים מהמים,מסננים היטב וממתינים כמה דקות לייבוש והתקררות. מכניסים למעבד מזון/ בלנדר ומוסיפים את השום ושמרי הבירה. מערבלים היטב, עד לקבלת מעין ממרח משחתי ויחסית קצפתי. מכניסים את הממרח לשקית זילוף (או פשוט מחוררים שקית סנדוויץ' בפינה ומזליפים כמו שהיו עושים פעם).
6.מוציאים את הצ'יפס מהתנור ומארגנים בקערה. מזליפים מעל הצ'יפס את ה"שמנת" ולאחר מכן מפזרים עוד קצת מהתבלינים שהתמשנו בהם בהתחלה.
7.מגישים מיד בסוף ההכנה של המתכון ולבסוף, אוכלים וצוללים למחוזות אחרים של אושר.

בתיאבון !

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה