מתכון השבוע: פסטת קישואים נאה

חומרי גלם עיקרי: זוקינילמה זה טוב לנו?

הזוקיני הוא סוג של קישוא, צורתו דומה, אך טעמו וצבעו מעט שונים יותר.
אם שאלתם את עצמכם מה ההבדל בין שני הבני דודים הללו מבחינה בריאותית, הוא ערכו הבריאותי הרב של הזוקיני שעקב צבעו הירוק כהה מעיד על עושרו בכלורופיל, לעומת הקישוא. כלורופיל הוא למעשה הפגמנט הירוק שתוכלו למצוא גם בעלים הירוקים שכה מסייעים לגופנו לנקות רעלים ממערכת הדם, מנקים את הכבד ומחזקים את מערכת החיסון.
קישוא משתייך לאותם המזונות שלרוב לא תשקלו לאכול באופן חי, בדיוק כמו תירס, או בטטה למשל. אבל שיש בידיכם זוקיני אורגני וטרי, זה פשוט פספוס שלא להכין ממנו את המתכון הבא שנקרא: זודלס, מהשם הלועזי: ZOODELS , שמשלב את שתי המילים ZUCCHINI ו- NOODELS. כבר הבנתם את הרעיון? מדובר במעין "פסטת" קישואים חיה שפשוט מבקשת שיערבבו אותה עם עוד קצת כלורופיל מהמון עלים ירוקים וסמיכות נעימה של אבוקדו.

למה כדאי לאכול קישוא לא מבושל בעצם? כי אתם מקבלים את כל הערכים התזונתיים הרבים שנאבדים לרוב בבישול, בצלייה או בטיגון. מזון חי (RAW) הוא מזון יותר בריא, קל לעיכול, מרענן ודיאטטי מכל אלטרנטיבה מבושלת של אותו חומר גלם.
המתכון שלפניכם כל כך טעים לא תאמינו שלא מדובר בפסטה אמיתית ובמנה שעשויה כולה מחומרי גלם טבעיים.

מרכיבים:

לפסטה:
3-4 קישואים מסוג זוקיני
2 מלפפונים

לרוטב:
שאריות מהזוקיני (אם יש כאלה*)
1/2 אבוקדו בינוני בשל
4 עלי חסה
1 מיץ מלימון קטן
2-3 שיני שום טרי
צרור בזיליקום
1/4 כוס צנוברים
חופן אגוזי מלך
כף שמן זית
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח הימלאיה ורוד
*שבבי ספירולינה- לא חובה

אופן הכנה:

1.חותכים את הזוקיני במכשיר פסטה או בפומפיית מנדולינה גסה לפיסות יחסית גדולות (שומרים את השאריות!). בקערה נפרדת, חותכים את המלפפונים לרצועות קצרות או קוביות.

2.מערבבים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, מלבד החסה ושאריות הזוקיני ורק חצי מכמות הצנוברים. החסה והזוקיני מוסיפה מיימיות לרוטב ולכן יש להוסיף את העלים והשאריות בהדרגה לפי רמת הסמיכות שמתחשקת לכם. מיצי ירקות מפוצצים בויטמינים שווה להחליף אותם בכל נוזל של רוטב.

3.טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים.

4.מערבבים את פסטת הקישואים יחד עם הרוטב. מקשטים במלפפונים וביתרת הצנוברים ואם תרצו פזרו מעל גם שבבי ספירולינה. מזליפים מעט שמן זית ופלפל שחור גרוס.

הערות:

    • מאוד מומלץ להתחיל להחליף מנות מבושלות ביותר ויותר מנות נאות (RAW). אתם לא מתארים לעצמכם כמה תמורות גופניות תקבלו מהמהלך הזה.

Spiral Slicer – זה המכשיר שבצילום: יעזור לכם ביצירות מגוון עשירות של מנות מסוג זה, זהו מכשיר לא יקר שממש קל להפעיל. תוכלו להכין פסטה חיה שמשלבת עוד ירקות נוספים כמו: גזר, קישוא רגיל, סלק ואפילו בטטה!! נסו זאת, אפילו ילדים יהנו מכך!

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה

מתכון השבוע: פסטת קישואים נאה

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

נכנסים ל-zone: איך לעבור את גיל 100
גיל 100
פסטה עם פטריות שימג'י בסגנון יפני
פסטה פטריות שימג'י
מאפינס דובדבנים
מאפינס דובדבנים 2
הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!