פסטה נאה RAW

פסטת ירקות - 'פסטה נאה RAWחומר הגלם העיקרי: ירקות חיים

למה זה טוב לנו?

אולי נתקלתם לאחרונה במושגים: RAW FOOD? תזונה חיה?
כיום, יותר ויותר אנשים מבינים כי אכילה של שלל מזונות כגון: ירקות/ פירות/ עלים / אגוזים וזרעים- במצב טבעי וללא כל טיפול בבישול/ אפייה / אידוי/ טיגון או כל צורת חימום אחרת שעולה על 38 מעלות היא תזונה בריאה יותר, קלה יותר לעיכול ובעיקר עשירה בערכים תזונתיים שנאבדים בטמפרטורות גבוהות.
אז למה שבעצם לא תנסו לאכול בטטה ללא בישול? או קישוא? לפניכם מתכון שיגרום לכם להסתכל על פסטה בצורה אחרת לגמרי…

רכיבים לפסטה:

1 קישוא בינוני
1 סלק גדול
1 בטטה קטנה
נבטים (עדיפות לנבטי אלפלפא)

רכיבים לרוטב:

1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור צרור כוסברה
1/4 כוס קשיו שהושרה יממה
מיץ מחצי לימון גדול
כף וחצי שמן זית איכותי
קורט מלח הימלאיה ורוד
כף ג'ינג'ר כתוש (ללא קליפה)
3 שיני שום
4 אגוזי מלך (ניתן להחליף בכף גרעיני דלעת או חמנייה)
קורט פלפל שחור גרוס
*לקישוט: חופן גרעיני דלעת טבעיים

אופן הכנה:
**המתכון הבא דורש אביזרי חיתוך כמו מנדולינה טובה לחיתוך ירקות או בעדיפות למכשיר מסוג זה:
https://www.youtube.com/watch?v=9z4EvNfHZHM , למכשיר קוראים ספירל סלייסר והוא יגרום לכם לאכול המון פסטות חיות, טעימות ובריאות כמו במתכון זה.

1.קלפו את כל הירקות ושטפו אותם. לאחר מכן, פרסו אותם במנדולינה או בספירל סלייסר, לצורה של חוטים דקים וארוכים או גפרורים דקים. אם אין – אפשר להיעזר בקולפן רגיל או פומפייה – כמובן שהתוצאה טיפה שונה.

2.הכינו את הרוטב: הכניסו את כל המרכיבים למעבד מזון וערבבו היטב עד להגעה לתערובת אחידה וסיבית יחסית. טעמו ותקנו תיבול אם צריך. אם המרקם סמיך לכם מדי, תוכלו להוסיף 1-2 כפות מים. אך שימו לב, הרוטב נוטה להתקשות במקרר, ולכן אם אתם שומרים אותו במקרר, קחו זאת בחשבון.

3.ערבבו את הירקות שנחתכו יחד עם הרוטב וערבבו היטב עם הידיים בפעולת דחיסה.

4.הניחו בקערה: בסיס של נבטים, מעליו הניחו את הפסטה וקשטו בגרעיני דלעת. הזליפו מעט שמן זית ולימון טרי.

5.הגישו, אכלו בתאבון וחכו להתאהבות בפסטה חיה.

  • הרוטב המוצע למתכון זה הוא מעין גרסה סופר בריאה לפסטו (בלי בזיליקום ובלי פרמזן) והוא יכול לשמש אתכם גם כממרח וכבסיס של רוטב לכל שימוש שתבחרו: לסלט, לפסטות חיות, לאנטיפסטי, על קרקר או לנגב עם מקלות של ירקות.
  • תוכלו לקשט את הפסטה החיה שלכם בקוביות פלפל , חצאי עגבניות שרי או שעועית צהובה או ירוקה אפילו. מעתה, נסו יותר לאכול ירקות שנהגתם לבשל, במצבם הטרי, תופתעו לגלות עד כמה טעימים הם גם במצב חי ואולי אפילו יותר ממה שהכרתם אותם.
  • ניתן להשתעשע עם חומרי הגלם של הפסטה ולהחליפם בקולורבי, מלפפונים, פיסות שומר ועוד.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה