חומר גלם עיקריים : פטרוזיליה, לימון ועירית שומית 

תמיד טוב שיש לנו במקרר ממרח, אבל עוד יותר טוב שיש לנו במקרר ממרח בריא. ממרח כזה שגורם לנו במריחה אחת גם לטעם טוב בפה ובמנה וגם לעושר של ויטמינים וסיבים תזונתיים, וכל זה בכף אחת! אז קבלו את הגירסה שלנו לפסטו המוכר והטוב, בלי פרמזן ובלי בזיליקום, אבל טעים לא פחות (אפילו יותר). זהו פסטו טבעי עם טעם שמנתי ואגוזי, בטקסטורה קצת גסה שכיף ללעוס

פסטו

"פסטו" בלי בזיליקום

מרכיבים

1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
4 עלי קייל קטנים(כולל הענף)
1/3 צרור עירית שומית
קוביית ג'ינג'ר טרי וקלוף
3 שיני שום
1/4 כוס קשיו
4 אגוזי מלך (ניתן להחליף בגרעיני דלעת וגרעיני חמניה)
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח הימלאיה (אפשר גם רגיל אבל מומלץ לעבור למלח זה)
קורט פלפל שחור גרוס
מים במידת הצורך

אופן הכנה

1.מערבבים במעבד מזון את האגוזים, התבלינים וחצי מכמות הירוקים לתערובת אחידה וחלקה.
2.אם התערובת סמיכה מדי –מוסיפים ממש ממש מעט מים.
3.לאחר קבלת תערובת בטקסטורה יחסית ממרחית, מוסיפים את שאר העלים הירוקים ומערבלים בעדינות ומעט זמן כדי להשאיר את שאר העלים הירוקים דיי קצוצים ולא טחונים מדי.

הערות:
  • שימו לב, מעבד מזון חזק יהפוך את הממרח לאחיד מדי, בלי "שאריות" גולמיות של עלים ירוקים קצוצים, כמו שכיף לאכול בפסטו. אם אתם מעוניינים בממרח חלק לחלוטין, אתם יכולים להוסיף מראש את כל העלים הירוקים.
  • הממרח הזה הוא תערובת בסיס מצוינת ל: שייקים של פירות וירקות בימים שאין לכם עלים ירוקים טריים בבית. לכן תוכלו להכין אותו בכמות גדולה ולאחסן אותו בקרחוניות בפריזר לימים בהם חסר לכם תיבול או עלים לשייק- כך פשוט תוכלו תמיד לזרוק לשייק/ סיר כמה קוביות של פסטו קפוא שיפשיר תוך כמה דקות.
  • זהו תיבול נהדר לאטריות מוקפצות, פסטות מירקות חיים (כמו שמתכון משבוע שעבר), או ככה סתם לניגוב עם מקלות של ירקות.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה