למה זה טוב לנו?
אחת הפעולות החשובות שעשיתי למען התפריט התזונתי שלי, הייתה: להפסיק לצרוך תפוחי אדמה. למה, שאלתם? כי הוא דיי דל בערכים תזונתיים, עמילני ומכביד על מערכת העיכול, או במילים אחרות, הוא משביע לשעה ואז רעבים שוב כאילו לא אכלתם כלום. לא יודעת אם שמתם לב, אך, תפו"א דיי חולש על מירב מהמנות שאנו אוכלים. איפה לא תמצאו אותו: בפשטידות, בקציצות, במרקים, במילויים למיניהם וכמובן: בפירה. או… פירה..או…שיר הלל לתפוח האדמה. אם לומר בכנות, אין חומר גלם כל כך עשיר שיכול לענג מנה כמו תפוח אדמה בפירה, נכון, אין. אבל כן אפשר להנות לפעמים ממרקם דומה וטעמים לא פחות מסקרנים וגם בצבעי אדמה עמוקים ועשירים. אז קבלו גרסה מקורית ומעניינת למה שידעתם על פירה.
[
רכיבים:
1 דלורית קטנה
1 בטטה קטנה
1 בצל לבן
1 גזר
1 דלעת ערמונים
1 כפית טחינה גולמית
קורט מלח הימלאיה ורוד
קורט פלפל לבן טחון
מיץ מחצי לימון קטן
אופן הכנה:
1.מקלפים את כל הירקות, מלבד הבצל והדלעת ערמונים. חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות. לאחר מכן, מסננים ומניחים בצד.
2.חותכים את הבצל לקוביות, וקולים במחבת עד הזהבה וכמעט התקרמלות.
3.חותכים למעין פלחים את הדלעת ערמונים, מרוקנים מגרעינים ומכניסים לתנור עם מעט שמן זית.
4. למעבד מזון, מכניסים את הירקות המבושלים, הבצל, הטחינה, הלימון והתבלינים.
5.מגישים בצלחת שטוחה, בצירוף לפלחי הדלעת ערמונים שאפינו, מעט גרעינים / אגוזים לבחירתכם.
שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה