פטריות

פטריות זה טעים פטריות זה החיים!
מתכון זריז לפטריות מוקפצות על הפלאנצ'ה בניחוח ים תיכוני משגע, מעט עבודה והרבה תמורה. יכול לשמש כתחליף מצוין למנה בפיתה או תוספת מעל קערת אורז. הכי טעים מפטריות יער שליקטתם בעצמכם, אך גם פטריות יער\פורטבלו\שמפניון קנויות יעשו את העבודה

המצרכים:
חופן פטריות טריות מכל סוג

מעט שמן זית כתית מעולה

2-3 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות

מלח

פלפל שחור

חופן זעתר טרי או מיובש

תבלין מזרחי\על האש\מעורב ירושלמי

2-3 שיני שום טרי קצוץ

אופן הכנה

  1. את הפטריות נחתוך לרצועות דקות, אם מדובר באורניות יש להסיר את החלק הספוגי שבתחתית הפטריה, לקלוף את החלק החום העליון ולהסיר את הרגל. בפטריות קנויות אין כל צורך בהכנה מוקדמת.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת עבה, מוסיפים את השום, הבצל, מלח ,פלפל והפטריות ומוודאים שהכל מזהיב לו לאיטו.
  3. מוסיפים לתערובת במחבת את המלח, הפלפל, הזעתר ואת התבלין ל"על האש" שלכם וממשיכים לבשל מעל האש עד שהפטריות מגירות את כל הנוזלים שלהן, ובמקביל הוא מצטמצם ומתאדה מהמחבת.
  4. מורידים מהאש לאחר שהפטריות והבצל מתחילות להיחרך מעט, זה מוסיף למרקם ובכל מקרה לאדות את כל הנוזלים.
  5. זהו, יש לכם פטריות מוקפצות בניחוח משגע שימלא את כל הבית. מגישים בצלחת עם טחינה, או בפיתה, או כתוספת לקערת אורז. ההנאה מובטחת!

בתיאבון!

 

פטריות
פטריות יער