עוגת גבינה טבעונית

אחת לכמה זמן, אני מפנקת את עצמי עם איזשהו חומר גלם נוסף, מעבר למה שמגיע בסל השבועי. פעם, כשהיה בא לי להכין משהו מיוחד (נניח לחג), הייתי מחפשת נואשות מתכונים מיוחדים ברשת, יוצאת בחיפוש מטורף אחרי מצרכים שלא ניתן להשיג בסופר ומכינה מתכון עם 38 שלבי הכנה לפחות, ויודעים מה? לרוב זה לא היה מצליח או לא טעים.
אבל, ופה ה-אבל הגדול, מאז שאני חיה סגנון תזונה טבעית, הכל הרבה הרבה יותר פשוט! אני בוחרת חומר גלם אחד שמעניין אותי ובא לי עליו, למשל פטל שחור (יאמי!!), וממציאה לו שילובים שבטוח יעבדו יחד. לרוב מתקבל מתכון קצרצר עם מינימום חומרי גלם, ותמיד תמיד יוצא טעים. למה, שאלתם? כי כשמחברים חומרי גלם טבעיים, הכל פשוט עובד טוב ביחד. הרבה יותר מכל מיני אבקות מיובאות ומוצרים עם תוויות בשפה זרה.
קחו למשל את המתכון הבא: פירות יער (כמו פטל למשל)- בשביל הצבע, תמרים- בשביל המתיקות, קשיו ושקדים- בשביל האפקט החלבי, לימון- בשביל טוויסט מדליק בטעם חמצמץ, ושמן קוקוס-בשביל… כבר נחשתם מה מכינים? עוגה לשבועות! שמן קוקוס הוא שמן מצוין להקשחה של מנות והוא אחד השמנים הבריאים כיום ועל הדרך גם חסכתם חשמל על אפייה, העוגה היא עוגה קרה (RAW) ואקולוגית

עוגת "גבינה" ופירות יער לכבוד שבועות (3 שכבות RAW)

מתכון לעוגה בגודל אישי (קוטר 12 ס"מ)רכיבים:

לשכבה תחתונה:
תחתית "ביסקוויט"
3/4 כוס שקדים קלופים ומושרים ליממה
4 תמרי מג'הול
כף שמן קוקוס מוקשה

לשכבה האמצעית:
מוס פטל
3-4 יח' גדולות של פטל שחור (ניתן להחליף בדובדבנים/ תותים או כל פרי יער אחר)
1/2 כוס קשיו מושרה ליממה
3/4 כף שמן קוקוס מוקשה
מיץ מרבע לימון

לשכבה העליונה:
מוס לימון
1/2 כוס קשיו מושרה
מיץ מחצי לימון
כף שטוחה גרדת לימון
3/4 כף שמן קוקוס

אביזרים:
מעבד מזון/בלנדר שטוחן אגוזים, רינג מתכת, כף, ניילון נצמד, צלחת שטוחה

אופן הכנה:
1.ראשית יש להכין צלחת שטוחה מנוילנת היטב בניילון נצמד. וכן,את הרינג יש לשמן היטב.
2.יש להכין שכבה אחר שכבה מהתחתונה לעליונה.
שיטת ההכנה זהה לכל 3 השכבות:
א. מערבלים את כל החומרים יחד לתערובת חלקה ללא גושים בבלנדר או מעבד מזון.
ב. משטיחים לשכבה אחידה בגובהה ברינג בעזרת כף (1/3 מגובה הרינג)
ג. מקפיאים את השכבה עד להתקשחות מוחלטת (חשוב מאוד!).
ד.חוזרים שוב, על הפעולה בשכבה נוספת.

**השכבה התחתונה היא קראסט (בערך כמו תחתית של קיש) ולאחר שתערבלו את החומרים תקבלו משחה קשה שניתן לעבד בקלות גם בידיים. שתי השכבות האחרות הם במרקם של מעין מוס.

הערות:

  • עוגות לא אפויות פועלות על כללים מאוד פשוטים, ראשית אלה עוגות שעדיף להחזיק בהקפאה בכל רגע נתון, ולחתוך לפי הצורך וממש לפני ההגשה.חומרי הגלם מיועדים למצב שהפשרתם מחוץ להקפאה לא דורשת מעל 10-15 דקות וניתן לאכול.
    לא כדאי לשמור עוגה כזו במקרר או חלילה בחוץ לזמן רב מדי. חישבו על זה כעוגת גלידה לצורך העניין.
  • עוגת RAW היא אופציה שאין שניה לה – לא בטעמה ולא בערכה התזונתי.
  • מעטים האנשים (ואפילו ילדים ותינוקות) שלא יאהבו עוגה זו והיא מתאימה לאנשים טבעוניים, צליאקים וסוכרתיים ואפילו לאנשים שלא אוכלים פחמימות. מעבר לזה היא מבוססת אך ורק על שמנים בריאים ביותר מהצומח, אין בה מזונות מעובדים ובעיקר- היא מספקת מאוד בטעמה כשפרוסה אחת תספיק לכם ממנה ולא תמצאו את עצמכם מיישרים את הקצוות שלה.
  • כמויות הנ"ל מותאמות למנה אישית של רינג בקוטר 12 ס"מ. אתם יכולים להכפיל את הכמויות בהתאם לתבנית עוגה שתבחרו. אל דאגה אם תטעו בחישוב. תמיד תוכלו להוסיף עוד חומרי גלם למערבל בזמן אמת ולהתאים את הכמות לקוטר התבנית.
  • חשוב מאוד לציין כי יש להמתין להקפאה מוחלטת בין שכבה לשכבה, אחרת השכבות עלולות להתערבב.
  • ניתן לקשט את העוגה בפירות או בשבבי קקאו נא, או אפילו בפרחים!! הכי כיף!!
  • ניתן ומומלץ להכין את גרסת העוגה הזו גם בכוסיות אירוח של מנות אישיות. נראה מעולה לשולחן חג השבועות!
  • יש לאחסן את העוגה כאשר היא מנוילנת מצדדיה ומלמעלה (גם בפריזר, שלא תאגור שבבי קרח עליה), ולהסיר את הניילון לפני ההגשה. במידה וחתכתם אותה , דאגו לאחסן אותה בקופסא סגורה. העוגה תשמר עד שבועיים במקפיא. אבל תחוסל הרבה לפני…בהבטחה!

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה