בלי גלוטן

בלי גלוטן

חומר גלם עיקרי: חסה ערבית

לא משנה למה החלטתם להפסיק עם הלחם, אם זה בגלל שזה עושה לכם כאבי בטן או שאתם לא יודעים איזה מרכיבים יש לכם בלחם- קודם כל, תנו לי לברך אתכם, זו החלטה מעולה! הורדת גלוטן מהתפריט היומי שלי (ושל לקוחותיי) הייתה אולי אחד הצעדים הקשים אך עם זאת, המתגמלים ביותר. הצעד הזה, הולך להפוך אתכם לאנשים יצירתיים יותר (כן, כן, זה משפיע גם על היצירתיות), קלילים יותר וכאלה שיעוררו הערצה בקרב כל האנשים שרוצים לעשות את הצעד הזה ולא מוצאים מספיק כוח לעשות את זה. כיף, לא?
אבל, ופה מגיע ה"אבל" הגדול, לא משנה כמה תגמולים יגיעו מההחלטה האמיצה הזו, תמיד, אבל תמיד ישאר אותו געגוע לסנדוויץ', הלאפה, הפיתה, או איך שלא תקראו לעטיפת גלוטן הזו. ולכן המתכון הבא הוא כזה גאוני (אמרנו כבר מפתח את היצירתיות?) כי הוא פשוט כל כך ונותן את אותה התחושה הקראנצ'ית הזו, של הלחם. בנוסף,אפשר להשתעשע איתו ולגוון במילויים, תוספות ורטבים.
במתכונים הבאים, אני אציג בפניכם עוד ועוד פתרונות פשוטים וטעימים למי שלקח את ההחלטה הזו להוריד מזון מעובד, לרבות לחם מהתפריט היומי.

רכיבים:
5-6 דפי אצת נורי (כן, האצות של הסושי!)
ראש חסה
1 פלפל אדום
1 אבוקדו רך ובשל
2 עגבניות טריות
2 מלפפונים
בצל ירוק
*תוספות אופציונליות:
טחינא (או כל ממרח או רוטב אחר)
עלי בזיליקום או כל עלה ירוק אחר: פטרוזיליה/ שמיר וכדומה
נבטי ברוקולי או כל נבט אחר שאוהבים
גזר
מנגו

אופן הכנה:
1.פורסים את כל הירקות לרצועות דקות עד כמה שאפשר. כמו שחותכים ירקות לסושי 
את הבצל ירוק / העלים הירוקים אפשר לקצוץ.
2.על גבי קרש חיתוך, מניחים דף של אצה, מעליו פורסים שורת 2-3 עלי חסות. בתוך סירות החסה, מצפינים פרוסות ירקות, אבוקדו או כל תוספת אחרת לבחירתכם. כל שילוב מהתוספות שצויינו מעלה תתאים, בכל שילוב שבא לכם.

הערות חשובות:

רולים של אצות הכי טעימים בטריותם ולכן מומלץ להכינם ממש ברגע ההגשה ולא מבעוד מועד. אם בכ"ז חשקה נפשכם ברולים הנפלאים האלה שאתם בדרכים, מוטב שלא תשלבו בפנים ירקות מיימים או שומניים כמו מנגו, עגבניה, אבוקדו וכדומה. אלא תאחסנו אותם בצנצנת או קופסא בנפרד.
מומלץ להגיש לצד הרולים איזשהו רוטב מדליק שכיף לנגב כמו למשל: טחינה עם המון לימון, או רוטב מתקתק ממנגו ועגבניות. תוכלו גם בתוך הרול עצמו למרוח ממרחים שווים כמו: פסטו או חצילים.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה