סלט עגבנייה - ירקות אורגניים

למה זה טוב לנו?

עגבניה, מלכת השימושים של המטבח, אין כמעט מנה שלא תשמח לארח אותה.
לכן, שמביאה אלינו אמא אדמה-מגוון כה עצום של עגבניות, לכל אחת טעם ואופי אחר, בחרנו להביא לכם מתכון ששם את העגבניה במרכז.
מעבר לערכה הבריאותי העצום של העגבניה, תוכלו לשים לב כי לכל סוג עגבניה גוון טעם מעט שונה שיחד עם כמה סוגי עגבניות ומעט עלים חריפים ומרקם שמנתי- תקבלו סלט מרענן, טעים, דל קלוריות ובעיקר: בריא

מתכון השבוע: סלט עגבניות חרפרף ברוטב שמנת קשיו

רכיבים לסלט:
חופן שרי תמר חצויות
חופן עגבנית שרי חתוכות לרבעים
2 עגבניות פרוסות לקוביות גדולות
2 עלי קייל מסולסל
צרור רוקט / ראשד או שילוב של שניהם
פלפל צ'ילי אדום חריף קצוץ (קטן)
3 שיני שום טרי קצוצות
1 בצל סגול קטן פרוס
חצי כוס עדשים שחורות

רכיבים לשמנת קשיו:
1 כוס קשיו שהושרה ל:4-6 שעות (חשוב שלא לוותר על ההשרייה)
מיץ מחצי לימון
כף שמן זית
קורט מלח הימלאיה ורוד (אפשר גם רגיל, אבל מומלץ להעביר את המטבח למלח זה)
קורט פלפל לבן
קורט סומק
1/2 כוס מים
1 כף שמן זית

אופן הכנה:

1.ראשית, מכינים את העדשים השחורות: יש לבשל את העדשים כ15-20 דקות בסיר עם מים רותחים בלבד. העדשים צריכים להיות חצי עשויות ולהישאר במצב יחסית קריספי ולא רך מדי. לכן חשוב שתטעמו אותן בזמן הבישול ותורידו מהאש בזמן. לאחר מכן, יש לשטוף היטב במים קרים ולסנן.
2.לאחר מכן, מכינים את השמנת: מכניסים למעבד מזון את הקשיו, יחד על מיץ הלימון, שמן, מים והתבלינים ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. יש לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
3.חותכים בידיים את העלים הירוקים.
4.מצלחתים את המנה: ראשית מפזרים בתחתית ערימת עלים, עליהם מפזרים את העדשים ומקשטים בהנאה בהר של עגבניות. מתבלים בשמנת קשיו שהכנו, מזליפים שמן זית איכותי, שום ופלפל חריף.

מומלץ לאכול ע"ג טוסט לחם מחמצת ולנגב את הרוטב.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה