הסלק הוא שורש בריא במיוחד, וזאת בשל סיבות רבות: יש בו שפע של מינרלים ונוגדי חמצון, מחזק את הכבד וממיס שומנים, ואפילו קיבל מקום של כבוד כמעט בכל בתכניות ניקוי הרעלים!

אז מה עושים עם כל הסלק הזה?

איך נהנים ממנו במכסימום, ועל הדרך משכנעים גם את הזאטוטים לאכול אותו?

פשוט מאוד: מכינים ממנו סלט שאי אפשר להפסיק לאכול!

לפניכם מתכון לסלט סלק מהאגדות:

מרכיבים

  • 5 סלקים טריים בגודל בינוני
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפיות סוכר חום
  • לימון סחוט אחד
  • 6 שיני שום שלמות
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • מבשלים את הסלקים בסיר מלא מים רותחים עם שתי כפיות סוכר, עד שהם מתרככים אבל לא יותר מדי – הסוד הוא במרקם!
    אם הצלחתם לשים את ידיכם על סלקים טריים במיוחד, ובישלתם אותם רק עד שהם מתחילים להתרכך – תגיעו לתוצאה מושלמת.
  • מקלפים את הסלקים וחותכים לקוביות בגודל 2*2 ס"מ בערך
  • מתבלים עם שמן זית, חומץ, לימון, כפית סוכר, מלח ופלפל
  • מוסיפים את שיני השום
  • מערבבים היטב ומכניסים למקרר!
  • הסלק מוכן אחרי כמה שעות עם כל הרטבים, ומגיע למצב אופטימלי אחרי יום לפחות

בתיאבון!