עלים ירוקים, למה זה טוב לנו?

הצבע הירוק הוא צבע הצמיחה , צבע הטבע. הכלורופיל הוא הפיגמנט הירוק שבעלים והוא עתיר בערכים תזונתיים עבורנו.
בשנים האחרונות אנחנו יודעים שעלים ירוקים עושים לנו רק טוב. צריכת העלה כולו (גזע ועלים) במגוון צורותיו, מועילה לנו לניקוי הגוף, לרמת הערנות, לויטמינים והמינרלים ולעוד שלל תכונותיו לטיפול בתחלואות הגוף וחיזוקו במהלך היום והחיים בכלל. צריכת העלה כולו לעומת צריכת המיץ שלו בלבד (במסחטה) למשל היא ערך מוסף עבורנו בסיבים התזונתיים שמסייעים לעיכול ולתחושת השובע וחסרים בתזונה מערבית (ובמזונות מעובדים בפרט), ומה אנחנו מבקשים יותר מכל זה בעצם. העלים הירוקים מספקים לנו את צריכת הסידן, ברזל ואומגה 3 אותם כולם מחפשים בדגים/ בשר/ חלב כאשר למעשה אמא אדמה כבר העניקה לנו את העלים הצומחים מהאדמה כאלטרנטיבה. הידעתם? העלים הירוקים מסייעים גם בנטרול ריחות גוף לא נעימים.

מתכון השבוע: סלט כוח של עלים ירוקים

רכיבים:
ניתן לשנות את הכמויות בין הירוקים, בהתאם למה שמגיע בסל. המומלצים הם:
    • צרור עלי צנונית (כן,העלים שקבלתם עם הצנונית.כולל הגזע הקטן שלהם)
    • חצי צרור מנגולד
    • חצי צרור באק צ'וי
    • חצי צרור תרד
    • 2 כפיות פפריקה מתוקה
    • 2 כפיות כמון
    • 3 כפות שמן (עדיף שמן קוקוס)
    • 2 כפיות פלפל חריף טרי או יבש (לא חובה)
    • 1 כפית מלח (עדיף הימלאיה ורוד)
    • 1 כפית פלפל שחור
    • מיץ מלימון גדול שלם
    • 4 שיני שום קצוצות

אופן ההכנה

1. שוטפים היטב את כל העלים מהחול.

2. קוצצים את העלים לרצועות דקות ומבשלים בסיר עם מים רותחים כ10 דקות בערך. יש לבשל עד אשר העלים מתרככים ומורידים מנפחם. לאחר מכן, מוציאים את תערובת העלים מהמים ושמים במסננת עד שכל המים יורדים.

3. מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את השום, קולים עד להזהבה,מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

4. מוסיפים את תערובת העלים וסוחטים את הלימון כולו מעל.

5. מערבבים את כל החומרים יחד ומערבבים עוד כ5-7 דקות.

6. מורידים מהאש ומכסים את הסיר. נותנים לתערובת לספוג טעמים כ10 דקות נוספות.

מומלץ לאכול בשילוב סלטון צנונית קטן וטרי ולהזליץ טחינה גולמית מעל. זהו סלט שניתן לאכול חם או קר, כתוספת ללחם או לכל תוספת אחרת (אפילו אורז), אבל הכי טעים? פשוט לאכול ככה!

איך ממשיכים

הגיוון והיצירתיות הם שם המשחק. עלים ירוקים הם לרוב נייטרלים בטעמם וסופגים את הטעמים שנוסיף להם אך משאירים זכר מהמרקם העלי/ סיבי שלהם בAFTER TASTE שלנו, ולכן מומלץ לעשות שימוש בכל סוגי העלים לכל סוגי הצרכים , אין פה חוקים.

חזקו את צריכת הירוקים שלכם. כשתעטפו את הסביבה שלכם בעלים ירוקים במגוון צורותיהם, תמצאו את עצמכם צורכים כמויות גבוהות של עלים ירוקים הרבה יותר ממה שתכננתם.
אין צורך לזרוק אף עלה לזבל. לכל עלה יש שימוש : אפשר להקפיא, להפוך לממרחים, מטבלים, וקונים מראש כמות גדולה כי אנחנו יודעים שזה לא הולך לאיבוד.

תמלאו את המקרר במגוון עצום של ירוקים (עלים וירקות) כך שתאכלו לפחות שני צרורות בשבוע (בתור התחלה). ההיצע הגבוה בבית "יכפה" עליכם לאלתר ולהמציא שימושים שלא תיארתם לעצמכם ולהפתיע את כל יושבי השולחן.

אל תתפתו להניח לו להרקיב באחורי המקרר, השתמשו בו לצריכתכם ולתחזוקה הבריאה של גופכם.
תוך חודש-חודשיים אתם תחושו בהבדל מבחינה גופנית ואנרגטית. עלים ירוקים תמיד תעדיפו לאכול במצב חי, בהתחלה יהיה קשה לאכול כמויות גדולות במצב זה, אך עם הזמן תוכלו להגדיל את הכמות ואף תהנו מהעלים הירוקים. במתכונים הבאים נראה לכם עוד שימושים לעלים הירוקים.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע.

שלכם,
נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה