את הטעם הנהדר של הסלט האהוב, אפשר להשיג גם ללא טיגון.

סלט חצילים כמו באולמות – הגרסה הבריאה:

מרכיבים

  • חצילים
  • מלח
  • שמן זית
  • גמבה
  • כוסברה /פטרוזיליה

לרוטב:

  • שום
  • פפריקה חריפה
  • סוכר מלח,פלפל שחור וכפית כמון
  • לימון סחוט
  • חומץ

הוראות הכנה

  • לחתוך 3 חצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, להמליח ולפרוש על תבנית אפייה.
    לפרוש על התבנית גם כמה פלפלים אדומים חתוכים לקוביות.
    למזוג מעט שמן זית מעל החצילים והפלפלים ולאפות 30 דק' בחום של 180 מעלות
  • לסדר בקופסא שכבה של חצילים ופלפלים, להניח מעל מעט כוסברה ופטרוזיליה קצוצות, וכך עוד שכבה ועוד שכבה את כל החצילים

להכנת הרוטב:

  • נחמם מעט שמן במחבת קטנה
    נוסיף ארבע שיני שום, כף פפריקה חריפה, כפית סוכר, ממש טיפה מלח, פלפל שחור וכפית אחת של כמון
    נערבב ונוסיף לימון סחוט וכ 1/3 כוס של חומץ
  • נוריד מהגז ונשפוך על החצילים
    נערבב בעדינות ונגיש!