ירקות אורגניים - בק צ'וי

ירקות אורגניים - בק צ'וי

על שלל יתרונותיהם של העלים הירוקים, כבר דנו לא מעט, אך עם זאת, סל העלים הירוקים התזונתי שלנו הוא רחב הרבה יותר מפטרוזיליה, כוסברה ושמיר המוכרים. הבאק צ'וי למשל, הוא בן דוד רחוק של העלים הירוקים אך אחד המרתקים שבהם וחבל שלא רואים שימוש יותר נרחב שלו בצלחות שלנו.

לבאק צ'וי טעם אצילי ומיוחד שמי מכם שביקר במזרח, ישר יקבל ממנו זכרונות של קערות מרקים ענקיות בדוכני מזון ברחובות בשנגחאי או מוקפצים חמים עם אטריות במסעדות בויאטנם. רבים מבלבלים את הבאק צ'וי עם הכרוב הסיני וקל להבין מדוע, השניים מאוד דומיננטיים בטעמם הבלתי שגרתי והנוטף ניחוח חו"ל ויש שאומרים שהם גם קצת דומים בצורתם.

הבאק צו'י עשיר בויטמין C ,בחומצה פולית וכמובן בשלל ערכיהם הביראותיים והידועים של אחיו העלים הירוקים. ניתן לאכול אותו במצב חי או מבושל אבל בכל מקרה עדיף שלא לבשל אותו יתר על המידה ותמיד להוסיף אותו אחרון לסיר שכן טעמו מורגש במיוחד שהוא עדיין יחסית בשרני ולא מסמורטט מבישול יתר.

מרכיבים לסלט בגודל מנה ראשונה (בינוני)

לסלט:
1 ראש באק צ'וי
2 כפות גדושות אצות וואקאמה מיובשות
2 מלפפונים טריים וגדולים
לרוטב:
כפית גדושה משחת מיסו כהה/ בהיר
כף סילאן טבעי (ללא תוספת סוכר)
כף מיץ לימון טבעי
כפית שמן שומשום

לזיגוג:

כף גרגרי שומשום לבן/ מלא / שחור
1/2 כפית שבבי ספירולינה (לא חובה)

אופן הכנה:

1.שוטפים את ה-באק צ'וי היטב : בין העלים ומצדדיו, אך לא מפרקים אותו. מבשלים אותו בשלמותו ל-10 דק' במים רותחים ומוציאים מהסיר כאשר הוא אינו בשל סופית , לאחר מכן : מסננים ומפרקים לעלים (ניתן גם לחתוך לפיסות גדולות למי שמעוניין).
2.משרים את האצות במים פושרים ל-15 דקות. לאחר מכן מסננים מהמים וסוחטים אותן היטב.
3.חותכים את המלפפונים לגפרורים עבים.
4.מערבבים את כל חומרי הגלם של הרוטב לתערובת אחידה.
5.מחברים את הרוטב יחד את הבאק צ'וי, המלפפונים והאצות. לשים היטב את כל המרכיבים על מנת שכל הטעמים יספגו.
6.מפזרים מעל את השומשום והספירולינה ומגישים.

הערות:

  • כמה מילים לגבי אצות וואקאמה: אלה אצות שימושיות ביותר שיעשירו כל מנה שתוסיפו אותם אליה. הן עשירות בברזל, מסייעות לניקוי רעלים וכן לחילוף חומרים תקין של גופנו, מומלץ להגדיל את השימוש בהן במטבח ולהשתמש בהן להמלחת סלטים, קציצות ומרקים.
  • גוונו והגדילו את השימוש באצות במטבחכם, הן יטיבו עם כל מנה ואפילו כיף לנשנש אותן סתם ככה. תוכלו גם לטחון אותן לאבקה ולהשתמש בה כתבלין כשתרצו להעניק טעם מעט ימי במקום דג.
  • למשקיענים שבינכם, קלו לכמה דקות את השומשום בתנור ע"ג נייר אפייה (ללא שמן), זה יוסיף טקסטורה קריספית וטעם כייפי ו"פיצוחי" שכזה למנה.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה