לימון כבוש

לימון כבוד הוא אחד מהטעמים הכי אהובים אצלנו בבית. הוא הולך עם כל דבר: סירות עלי חסה במילוי אבוקדו, כריך עם סלט טונה, או כתבלין מיוחד בתבשילים שונים.

הבעיה המרכזים עם קנייה של לימון כבוש ממקררי הסופר או המכולת, היא שזה תמיד יהיה מלווה בשלל חומרים משמרים ואחרים – שאנחנו לא רוצים להכניס הביתה.

מכאן – הדרך מאוד קצרה עד לשלב בו למדנו להגין בבית לימון כבוש, ומה אני אגיד לכם, הוא הרבה יותר קל להכנה ממה שאי פעם חשבנו, ויוצא הרבה יותר טעים בבית!

אז קדימה – למתכון:

מרכיבים

  • 5 לימונים אורגניים טריים עם קליפה בינונית
  • חצי כוס מלח ים אטלנטי גס
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית גרגרי צ'ילי גרוסים
  • רבע כוס שמן זית
לימון כבוש להכנה בבית

אופן ההכנה:

  • מעקרים את הצנצנת על ידי מילוי במים רותחים לכמה דקות
  • חותכים 3 מהלימונים לפרוסות דקות ובדרך מסלקים את הגלעינים
  • מערבבים בקערה את המלח, הפפריקה והצ'ילי
  • טובלים את פרוסות הלימון משני הצדדים בתערובת, מנערים ומניחים בצנצנת
  • מניחים את הצנצנת הסגורה בצד ליממה אחת
  • אחרי יממה – ממלאים את הצנצנת במיץ לימון מהלימונים שנותריו, ומעל הכל ממלאים בשמן זית כדי שכל העניין לא יהיה חשוף לחמצן יותר מדי
  • אחרי 3 ימים הלימון הכבוש שלנו מוכן ואפשר להעביר למקרר. אנחנו גם קוצצים אותו דק, כדי שיהיה קל למרוח

בתיאבון!