בעונה גשומה זו שבה הפטריות צצות להם מכל עבר, רצינו לפנק אתכם במתכון מנצח למרק פטריות שניתן להכנה מפטריות יער שליקטתם, או מפטריות שהגיעו ישירות אלכם במשלוח שלנו. המתכון קל ופשוט להכנה, וההנאה מובטחת.

רכיבים:

  • פטריות מלך היער או פטריות שיטאקי, או אורניות
  • חצי חבילת חמאה, 50 גרם
  • מעט  יין לבן
  • ליטר וחצי של נוזלים, רצוי ציר ירקות, אפשר גם אבקת מרק
  • מעט שמן זית
  • בצל אחד קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות או שום טרי לח
  • שתי כפות קמח כוסמין או קמח לבן
  • מעט מלח
  • פלפל לבן או שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

מטגנים קלות את הבצל הקצוץ ישירות בתוך סיר המרק עם שמן הזית במשך 7 דקות, ולאחר מכן מוסיפים את החמאה והשום תוך כדי הנמכת האש.

מוסיפים את הפטריות לסיר ומטגנים אותן קלות ברוטב שנוצר מהבצל, השום והחמאה. מסמיכים מעט את הרוטב באמצעות קמח הכוסמין.

מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידוי  מלא של האלכוהול מהסיר. מוסיפים את המלח והפלפל וציר הירקות ומביאים הכל לרתיחה ולאחריה בישול נוסף של כל המרק במשך כ 30 דקות. התוצאה טעימה במיוחד ובניחוח פטריות משגע! בתיאבון.