לפעמים קורה לי, שככה לקראת סוף השבוע, שנייה לפני שמגיע הארגז הבא אלי, אני שמה לב שיש לי מבחר של ירקות, עלים ירוקים ושורשים בבית, שאפילו עם ראש יצירתי כמו שלי, אני לא אמצא מתכון ש"יחסל" לי את כל חומרי הגלם מהמקרר, לפני שהסל הבא מגיע. פעם, לפני שגילו כל כך הרבה מחדלים בעוף, הייתי פשוט זורקת עוף לסיר עם ירקות ומכינה מרק עוף עם ירקות. ואז הבנתי, הטעם העשיר של המרק, בכלל לא מגיע מהעוף! הוא מגיע ממבחר הירקות והתבלינים. מעבר לזה, מרק יוצר עבורנו מנה משביעה, דלת קלוריות, מרגיעה ויצירתית. אז ניסיתי לעשות את אותו המרק ללא העוף, ויצא אפילו יותר טעים! קבלו מתכון מנצח שאין אחד שלא יתאהב בו!

מרק עוף טבעוני

מרק עוף לטבעונים – מתכון לסיר משפחתי

מרכיבים:

**נסו לעקוב אחר הוראות החיתוך, תקבלו מרק עם טקסטורה מושלמת**
3 מוטות סלרי קצוץ, כולל עלים (מרכיב חשוב)
1 שומר חתוך לקוביות גדולות
רבע כרוב חתוך לקוביות
2 גזרים פרוסים לטבעות דקות
1 תפו"א מגורר בפומפייה
2 קישואים פרוסים לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
1-2 ענפי פטרוזיליה טרייה קצוצה היטב
1 עגבניה קטנה פרוסה לרבעים
3 שיני שום מגוררות בפומפייה קטנה
כף ג'ינג'ר מגורר בפומפייה קטנה
1 ברוקולי / כרובית מפורק לפרחים
1 קולורבי פרוס לקוביות
1 תפו"א ירושלמי/ שורש פטרוזיליה (לא חובה)

לתבלון:

2 כפות שמן קוקוס
3 גרגרי פלפל אנגלי מרוסקים
חצי כפית מלח הימלאיה
חצי כפית פלפל שחור טחון
2-3 עלי דפנה
קורט חוויג' למרק
קורט כורכום
מיץ מרבע לימון
קורט טימין מיובש או ענף טימין טרי
חצי כפית שמיר מיובש (לא חובה)
4 פטריות שיטאקי מיובשות חתוכות

אופן הכנה:

1.שמים את כל הירקות החתוכים בסיר ענק ומעל שופכים את שמן הקוקוס המומס. מערבבים את כל המרכיבים יחד וקולים את הירקות בסיר מכוסה ל10-12 דקות בלהבה בינונית. אנחנו למעשה יוצרים איזשהו קראסט מיוחד לירקות, מעין ציפוי שיהיה כיף לאכילה אח"כ.
2.מוסיפים מים לסיר בכמות שתכסה את כל חומרי הגלם, מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים.
3.מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה ומדי פעם טועמים ומתקנים תיבול. לא כדאי להגזים עם התבלון ולחכות עד שכל הירקות מבושלים וכך יודעים שהם למעשה הוציאו את כל מיצי הירקות שלהם. לא מומלץ להוסיף עוד תבלינים לפני שהמרק יחסית מוכן.
4.מגישים לקערה ואוכלים כמנה ראשונה (או שנייה) בהנאה!

עוד רעיונות:

  • גוונו במרכיבים: שימו לב, ניתן לגוון במרכיבים ובצורות החיתוך (מלבד המרכיבים שצויינו כחשובים). תוכלו לקצוץ את המרכיבים או לטחון עבור תינוקות, להוסיף רסק עגבניות למרק אדום יותר ואפילו להוסיף מעט אטריות אורז ואיזה כמה כפות קטנייה ולקבל מנת שכוללת חלבון מלא. כך שהרגישו חופשיים להשתעשע בהתאם למה שיש לכם במקרר.
  • תוכלו להפריש מעט מהמרק ולהשתמש בו בתור ציר ירקות לתבשילים אחרים, זה ציר מצוין שיהווה בסיס עשיר למוקפצים, אורז ושלל קדרות.
  • רוצים לחסוך בזמן הכנת מרק? קבלו טריק מעולה של נועם השדה – איך להכין מרק כמה דקות ובלי לכלוך ובלאגן.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,

נועם השדה

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שליחה