החורף מגיע, ואתו החשק למרקים חמים ומזינים. מרק חרירה הוא מרק מופלא, שכן הוא מנצל את הירוקים היפים והשופעים של העונה, ומשלב בו קטניות משביעות שסוגרות כל תאבון במהרה :-)

כמו כל המרקים – גם מרק החרירה אינו דורש זמן הכנה ארוך: כ 20 דקות, ותוך כשעה יהיה לכם סיר מרק משובח, מרק שהוא ארוחה. אז קדימה -למתכון!

מרכיבים

  • כוס חומוס שהושרה במים למשך לילה
  • 2/3 כוס עדשים ירוקות
  • 4 עגבניות מגוררות
  • 4 שיני שום
  • 2 בצל קצוצים דק
  • צרור פטרוזליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • ליטר וחצי מים רותחים (6 כוסות)
  • 4 גבעולי סלרי קצוצים קטן
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס איטריות דקיקות למרק
  • 2 כפות קמח
  • חצי כוס מים קרים
  • חצי לימון סחוט
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית וחצי כמון
  • כפית כורכום

אופן ההכנה

  • מטגנים בצל כדקה אחת
  • מוסיפים את הסלרי והשום ומטגנים עד שהירקות מתרככים
  • מוסיפים את העגבניות, התבלינים, עשבי התיבול, הקטניות והמים ומרתיחים
  • מבשלים במשך כ-40 דקות
  • מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דקות
  • סוחטים חצי לימון לסיר
  • מגישים עם מעט כוזברה קצוצה מעל, ולימון נוסף לפי הטעם
בתיאבון!