כחלק מהרצון שלי לשלב כמה שיותר מזון חי בתזונה שלי, אני עורכת כל מני נסיונות להרכבת מנות מענינות.לפעמים התוצאה בינונית עד מגוחכת ולפעמים מתקבלת הפתעה משמחת. המתכון הבא הוא בהחלט תוצר מהסוג השני. המנה היא מרק נא, כלומר שכל המרכיבים נשארים במצבם הטבעי, ללא בישול.

כפי שכבר ציינתי בעבר, מזון גולמי וטרי הוא חיוני לגוף כיוון שכל ירק חי מכיל את רוב מה שדרוש כדי להזין אותנו היטב.

זמן ההכנה עונה על הצורך להכין מנה במהירות ושתיהיה גם בריאה מאוד. מכוון שהמתכון מבוסס על שימוש במעבד מזון (בלנדר) החיתוך המקדים של הירקות הוא זריז ומרושל למדי. המרק מכיל כמות נדיבה של ירקות גינה, מעט עשבי תיבול וזרעים קרנצ'ים. אמנם לאכול מרק שלא הורתח זו חוויה שונה מן הרגיל, אך ההתנסות והטעם מתגמלים.

והכי חשוב – מותר לנסות דברים חדשים!

מרכיבים אורגנים:
2 פלפל צהוב
2 פלפל רמירו אדום
3 עגבניות
1 בצל קטן
1 צרור עלי סלרי (משני גבעולים)
1 גבעול זעתר
1 חופן זרעי דלעת וחמנייה (לא קלויים)
1 כוס מים (200 מ"ל)
לתיבול: פלפל גרוס, מלח הימלאיה, זרעי כמון

אופן ההכנה:
יש לחתוך את החלק העליון של הפלפלים, להסיר את הגרעינים ולחתוך לכמה חתיכות גדולות. גם את העגבניות והבצל (המקולף כמובן) לחתוך בצורה דומה ולהכניס למעבד המזון יחד אם כל שאר המרכיבים (מלבד הזרעים). להוסיף את כוס מים ולהפעיל את מעבד המזון בלחיצות קצובות (פולסים) עד שהירקות מתחילים להתערבב עם המים. אחר כך אפשר לעבור למהירות נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד. למזוג לקעריות ולקשט בנדיבות בזרעים. זהו, עכשיו נשאר רק להנות!

מזכירה שגם כאן, כמו בכל דבר, ניתן לשנות ולהוסיף מרכיבים; לפי הטעם האישי ולפי התוצרת שנמצאת בהישג יד.
כי באוכל כן משחקים!

אשמח לקבל תגובות וחיוכים   MeytalSherf@Gmail.Com
צילומים: מיטל שרף
תוצרת אורגנית: האורגני משלוחי מזון טוב