מתכון מהמטבח הוייטנאמי לסלט מרענן, מזין ומאוד משביע, לארוחה קלה של אמצע היום.

מרכיבי הסלט

  • 300 גרם מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות קטנות (אופציונלי)
  • 1 כף בצל ירוק חתוך דק
  • 1 כף בוטנים קצוצים דק

מרכיבי הרוטב

  • 150 גרם חמאת בוטנים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד בפומפיה דקה
  • 7 כפות חומץ
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את מרכיבי הסלט
  • מנערים בצנצנת את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד
  • מוזגים את הרוטב מעל הסלט
  • טעים מאוד ברגע הכנתו, אפשר גם לאכול מהמקרר עד יום אחרי

בתיאבון!