מאפה תפוחים טבעוני

אחד מהתחומים שהפכו להיות הכי מאתגרים עבורי עם המעבר לתפריט טבעוני – הוא גזרת הקינוחים. שהרי כל הקינוחים הכי מפנקים וטעימים כוללים שמנת מתוקה, חמאה או רכיב חלבי אחר כלשהו.

מאפה התפוחים הזה – מתגבר על האתגר בצורה יפה, ומאפשר גם לטבעונים ליהנות מקינוח קליל וטעים שלא יבייש אף בית קפה. ההכנה מאוד מהירה -צריך רק להפשיר את בצק הפילו שעה מראש.

מאפה תפוחים טבעוני

מרכיבים

  • חצי חבילת עלי פילו שהפשירו מראש למשך שעה מחוץ למקרר
  • חצי קילו תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר לשלב גם אגסים)
  • 200 גרם סוכר
  • מעט קינמון
  • שמן זית או קנולה

הוראות הכנה

  • מחממים בסיר קטן את התפוחים, הקינמון והסוכר עד לרתיחה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד להתרככות התפוחים
  • מדליקים תנור על חום גבוה 200 מעלות
  • אחרי הפשרה – פורשים את עלי הפילו, ומניחים מעליהם מגבת מטבח לחה
  • מוזגים לקערית קטנה שמן
  • פורשים עלה פילו אחד, ומחזירים את המגבת אל מעל ליתר העלים
  • מושחים את עלה הפילו בשמן בעזרת מברשת
  • מניחים מעליו עוד עלה פילו ומורחים גם אותו בשמן
  • מניחים מעל עלה הפילו השני פס של תפוחים מסוכרים ומבושלים – מקצה לקצה, ומגלגלים
  • מניחים בתבנית על נייר האפייה
  • ממשיכים כך עם כל העלים: עלה פילו ראשון -> מריחת שמן -> עלה פילו שני -> מריחת שמן -> תפוחים -> גלגול -> לתבנית
  • מכניסים לתנור את התבנית ואופים במשך 10-12 דקות, עד השחמה
  • מוציאים מהתנור וזוסקים מעל מעט אבקת סוכר

בתיאבון!

 

מאפה פילו טבעוני עם תפוחים

מאפה תפוחים טבעוני

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

למתכונים נוספים שלנו

עוגת אפרסקים אורגנית וטבעונית
עוגת אפרסקים
פשטידת כרישה אורגנית, טבעונית וחגיגית
פשטידת כרישה חגיגית
הדובדבנים של דוד
דובדבנים אורגניים
פשטידת פלפלים
פשטידת פלפלים

בקניה מעל 480 ש''ח בחנות האורגני תקבלו במתנה בקבוק סיידר אלכוהולי 750 מ"ל של המתססה

התמונה להמחשה בלבד

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!