מאפה תפוחים טבעוני

אחד מהתחומים שהפכו להיות הכי מאתגרים עבורי עם המעבר לתפריט טבעוני – הוא גזרת הקינוחים. שהרי כל הקינוחים הכי מפנקים וטעימים כוללים שמנת מתוקה, חמאה או רכיב חלבי אחר כלשהו.

מאפה התפוחים הזה – מתגבר על האתגר בצורה יפה, ומאפשר גם לטבעונים ליהנות מקינוח קליל וטעים שלא יבייש אף בית קפה. ההכנה מאוד מהירה -צריך רק להפשיר את בצק הפילו שעה מראש.

מאפה תפוחים טבעוני

מרכיבים

  • חצי חבילת עלי פילו שהפשירו מראש למשך שעה מחוץ למקרר
  • חצי קילו תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות (אפשר לשלב גם אגסים)
  • 200 גרם סוכר
  • מעט קינמון
  • שמן זית או קנולה

הוראות הכנה

  • מחממים בסיר קטן את התפוחים, הקינמון והסוכר עד לרתיחה ומבשלים במשך כ-20 דקות עד להתרככות התפוחים
  • מדליקים תנור על חום גבוה 200 מעלות
  • אחרי הפשרה – פורשים את עלי הפילו, ומניחים מעליהם מגבת מטבח לחה
  • מוזגים לקערית קטנה שמן
  • פורשים עלה פילו אחד, ומחזירים את המגבת אל מעל ליתר העלים
  • מושחים את עלה הפילו בשמן בעזרת מברשת
  • מניחים מעליו עוד עלה פילו ומורחים גם אותו בשמן
  • מניחים מעל עלה הפילו השני פס של תפוחים מסוכרים ומבושלים – מקצה לקצה, ומגלגלים
  • מניחים בתבנית על נייר האפייה
  • ממשיכים כך עם כל העלים: עלה פילו ראשון -> מריחת שמן -> עלה פילו שני -> מריחת שמן -> תפוחים -> גלגול -> לתבנית
  • מכניסים לתנור את התבנית ואופים במשך 10-12 דקות, עד השחמה
  • מוציאים מהתנור וזוסקים מעל מעט אבקת סוכר

בתיאבון!

 

מאפה פילו טבעוני עם תפוחים