סלט ירוק עמוק

החורף כבר הגיע וכך גם תנוחת הכרבול תחת השמיכה. הטמפרטורות יורדות והמשיכה למזון חם היא מובנת מאליה, אך ארוחה כבדה מותירה אותי תשושה וזקוקה לזמן עיכול ארוך למדי.

לכן כשאני מחפשת ארוחה מזינה שתעניק לי שוט של אנרגיה, סלט הוא בהחלט האפשרות המועדפת. כמה טוב שהגשמים הברוכים מביאים איתם את הירוק-ירוק הזה, והעלים העונתיים ממש מתפרצים אל הצלחת. אחד היתרונות המשמחים במתכון הוא שזמן ההכנה שלו מהיר ביותר, וברגע שהרכיבים הדרושים נמצאים במקרר הפעולה העיקרית היא רק ערבוב. כל כולו מלא בטוב; שפע של עלים ירוקים בעלי ערכים תזונתיים גבוהים, ירקות עשירים בחומצות אמינו, נבטים בעלי תכונות החייאה וחופן של נבטוטים משביעים.

מובן שהמדד החשוב ביותר הוא הטעם ולכן מוטב להשקיע בירקות אורגניים טריים ככל האפשר. כאשר אוכלים ירקות סמוך למועד קטיפתם, רמת ההזנה גבוהה ביותר והטעם משובח. ולבסוף, אם גם אתם לא תדעו מה לעשות עם כל החיוניות הזו אחרי הארוחה – פשוט תתחילו לרקוד.

סלט ירוק עמוק

מרכיבים אורגניים:

⅓ חבילה של נבטי ברוקולי
חופן של "מיקס נבטוטים"
8 מלפפונים בייבי (או 4 גדולים)
עלי רוקט
מיקס עליי בייבי
מיץ מחצי ליים/לימון
כף של זרעי פשתן טחונים
קורט מלח (עדיף הימלאיה)
שמן זית בנדיבות

 

סלט ירוק עמוק

הוראות הכנה:

חותכים את המלפפונים לפרוסות או קוביות
מפרידים את נבטי הברוקולי ממצע הגידול
בוצעים בידיים את שלל העלים הירוקים
מכניסים לקערה יחד עם כל שאר המרכיבים ומערבבים

אפשר כמובן לגוון בסוגי העלים והתוספות – העיקר שתראו מולכם ירוק עמוק
להנאה מרבית מומלץ ללעוס היטב ולחייך

בתאבון!

כתיבה וצילומים: מיטל שרף

תוצרת טרייה: האורגני משלוחי מזון טוב