חצילים קלויים עגבניות ובולגרית

הדבר הכי נפלא בחצילים היא העובדה שהם משתדכים מצויין כמעט עם כל דבר, ואם טרם החתונה הם מבלים קלות מעל האש אזי התוצאה היא לא פחות ממדהימה ומעדן אמיתי לחיך. אז קבלו את מתכון החציל על האש של שי, שהוא גם מאמן כושר, גם שף בחסד ובעיקר חבר טוב שחולק איתנו מתכונים בריאים ומשובחים.

המצרכים:
5 חצילים קטנים או בינוניים

עגבניות

בצל סגול

כוסברה

פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי

גבינה חצי קשה כלשהיא או תחליף גבינה

מלח אטלנטי

שום טרי

פלפל שחור

לימון סחוט

שמן זית כתית משובח

אופן הכנה

  1. נקלה את החצילים על גז רחב אם אפשרי, אך גם קליה בתנור תעבוד מצוין. לשריפה שלמה ואחידה נשרוף את החצילונים עד ריכוך וחריכה מלאה מכל הצדדים.
  2. לאחר שמסיימים לקלות את החצילים עושים חתך אורך יפה ושמים בצד, אם אפשר במסננת, על מנת שהנוזלים יגירו החוצה..
  3. כעבור כמה דקות החצילים יתקררו מעט, נתחיל לקלפם בעזרת סכין משוננת ובצורה עדינה כשהמטרה היא להשאיר כמה שיותר מבשר החציל בשלמותו.  את ראשי החציל נשמור לעיטור הצלחת כמובן.
  4. נניח בצלחת את 5 החצילים אחרי שהורדנו את הראש מהגוף ונפזר בעזרת הידיים את בשר החצילים על הצלחת.
  5. . נתבל במלח גס, שום, פלפל שחור/לבן, לימון בנדיבות ושמן זית.
  6. מעל נוסף עגבניות קצוצות שערבבנו עם שום ומלח טיפה(כוסברה ובצל סגול כאופציה)
  7. ביד נפורר את הגבינה ונשתדל שתכסה את כל החצילים שבצלחת, לבסוף קצת פלפל ירוק חריף מעל נזלוף שמן זית בנדיבות רבה מעל הכל

בתיאבון!

המתכון באדיבות שי עמית מאמן כושר פרטי ושף המתמחה במאכלים קולינרים בסביבת  lowcarbs וlowfat

 

חצילים קלויים עגבניות ובולגרית
חציל קלוי