חצילים קלויים עם עגבניות וגבינה

הדבר הכי נפלא בחצילים היא העובדה שהם משתדכים מצויין כמעט עם כל דבר, ואם טרם החתונה הם מבלים קלות מעל האש אזי התוצאה היא לא פחות ממדהימה ומעדן אמיתי לחיך. אז קבלו את מתכון החציל על האש של שי, שהוא גם מאמן כושר, גם שף בחסד ובעיקר חבר טוב שחולק איתנו מתכונים בריאים ומשובחים.

המצרכים:
5 חצילים קטנים או בינוניים

עגבניות

בצל סגול

כוסברה

פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי

גבינה חצי קשה כלשהיא או תחליף גבינה

מלח אטלנטי

שום טרי

פלפל שחור

לימון סחוט

שמן זית כתית משובח

אופן הכנה

  1. נקלה את החצילים על גז רחב אם אפשרי, אך גם קליה בתנור תעבוד מצוין. לשריפה שלמה ואחידה נשרוף את החצילונים עד ריכוך וחריכה מלאה מכל הצדדים.
  2. לאחר שמסיימים לקלות את החצילים עושים חתך אורך יפה ושמים בצד, אם אפשר במסננת, על מנת שהנוזלים יגירו החוצה..
  3. כעבור כמה דקות החצילים יתקררו מעט, נתחיל לקלפם בעזרת סכין משוננת ובצורה עדינה כשהמטרה היא להשאיר כמה שיותר מבשר החציל בשלמותו.  את ראשי החציל נשמור לעיטור הצלחת כמובן.
  4. נניח בצלחת את 5 החצילים אחרי שהורדנו את הראש מהגוף ונפזר בעזרת הידיים את בשר החצילים על הצלחת.
  5. . נתבל במלח גס, שום, פלפל שחור/לבן, לימון בנדיבות ושמן זית.
  6. מעל נוסף עגבניות קצוצות שערבבנו עם שום ומלח טיפה(כוסברה ובצל סגול כאופציה)
  7. ביד נפורר את הגבינה ונשתדל שתכסה את כל החצילים שבצלחת, לבסוף קצת פלפל ירוק חריף מעל נזלוף שמן זית בנדיבות רבה מעל הכל

בתיאבון!

המתכון באדיבות שי עמית מאמן כושר פרטי ושף המתמחה במאכלים קולינרים בסביבת  lowcarbs וlowfat

 

חצילים אורגניים קלויים
חציל קלוי אורגני

חצילים קלויים עם עגבניות וגבינה

הוראות הכנה

שתפו את המתכון עם חברים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin

למתכונים נוספים שלנו

נכנסים ל-zone: איך לעבור את גיל 100
גיל 100
פסטה עם פטריות שימג'י בסגנון יפני
פסטה פטריות שימג'י
מאפינס דובדבנים
מאפינס דובדבנים 2
הכל על גידול אוכמניות בישראל
אוכמניות

להנות משפע של תוצרת משובחת ובמבצעים מעולים, עד הבית🍅

עדכונים אחרונים מהאורגני

לעדכונים שוטפים וכל מה שמעניין בעולם החקלאות האורגנית והבת-קיימא, נרשמים ומצטרפים למעגל החקלאים והצרכנים של האורגני.

האורגני מבטיח לשלוח רק דברים מעניינים ממש!