חבושים הם פרי מאוד מיוחד – מוצאו באזור הקווקז, אי אפשר לאכול אותו כשהוא טרי – פשוט משום שהוא קשה מדי וגס לנגיסה, אבל אם מצליחים להשתלט על אופיו הפראי ולבשל אותו בסירופ, המרקם הגס והקשה הופך למרקם רך ומעניין, צבע החבוש הופך לורדרד – כתמתם מרהיב, והטעמים של החבוש .. את זה כבר תצטרכו לטעום בעצמכם.

בשל העובדה שהפרי מבשיל בעונת הסתיו, ראש השנה הוא המועד הראשון בו אפשר ליהנות מהפרי, וארוחות החגים יכולות כולן להתפאר בקינוח עסיסי ומתקתק על בסיס הפרי המופלא הזה.

הכנת החבושים פשוטה למדי, החלק הקשה היחידי הוא הקילוף והניקוי שלפני ההכנה.

אז קדימה להוראות:

חומרים לחבושים

  • 6 חבושים בינוניים
  • חצי כוס סוכר חום
  • ליטר וחצי מים
  • כמה חתיכות תבלין ציפורן
  • מקל קינמון

הוראות הכנה

  • קולפים את החבושים, חותכים לרבעים ומוציאים מכל רגע את הליבה
  • מבשלים בסיר עמוק ומלא במים ותבלינים (עדיין ללא סוכר) במשך 45 דקות
  • מעבירים את החבושים לתבנית, ומוזגים מעליהם את המים בהם הורתחו, עד שהמים יגיעו כמעט לגובה החבושים
  • מפזרים מעל הכל חצי כוס סוכר (אפשר גם שליש)
  • אופים בתנור שחומם ל200 מעלות במשך חצי שעה – עד שהחבושים משחימים מלמעלה

בתיאבון!