בראוניז ללא סוכר

אחד הדברים הכי טובים שיצא לי לגלות בהורדה של מזון מעובד מהתפריט זה שירקות מסוימים, יכולים לשמש אותי למנות שלא דמיינתי בכלל בחלומות הכי פרועים שלי.

זוקיני יכול להפוך לפסטה (נמצא במתכונים קודמים), פפאייה יכולה להפוך לטחינה (הפתעות בהמשך) ו…. בטטה יכולה לשמש בסיס נהדר לעוגה! עוגה? כן, עוגה, מה ששמעתם. בטטה אולי משמשת אתכם במרק אבל עם טוויסט ממש קטן היא יכולה להוות חומר גלם ממתק לשלל קינוחים. תודו שהופתעתם!

אז בלי הרבה דיבורים, הנה מתכון לבראוניז מפנקים ללא סוכר, עם מינימום חומרי גלם ומינימום זמן עבודה, ואפילו, הם ללא סוכר! שלא תגידו שלא חשבתי על הכל.

המתכון הוא מתכון שיכול להתאים לסכרתיים, צליאקים וטבעוניים.

מתכון השבוע: בראוניז קקאו ללא סוכר

רכיבים:
1 בטטה בינונית

12 תמרי מג'הול מגולענים
1/2 כוס קמח קוקוס
3/4 כוס קמח שקדים
3 כפות אבקת קקאו
2 כפות אבקת חרובים
קורט מלח הימלאיה ורוד (אפשר להחליף למלח רגיל אבל מומלץ לעבור למלח זה)
1 כוס אגוזי מלך כתושים גס
שמן קוקוס

אופן הכנה:

1.קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות גסות. מבשלים בסיר עם מים עד להתרככות מוחלטת, ברמה שאפשר לפורר בקלות עם מזלג. לא להוריד מהאש לפני כן.
2.מכניסים לבלנדר את התמרים ואת הבטטה (שסוננה ממים והתקררה) ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה ללא כל גושים וללא כל חתיכות תמרים לא מעובדות.
3.מערבבים את הבלילה שנתקבלה יחד עם כל החומרים היבשים וחצי מכמות האגוזים. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה של החומרים היבשים עם הבלילה.
4.יוצקים לתוך תבנית שמשחנו היטב בשמן קוקוס. מפזרים מעל את שארית אגוזי המלך ומהדקים אותם פנימה בעזרת הידיים.
5.מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 180 מעלות ל: 30 דקות. מוציאים מהתנור לאחר שקיסם נשלף נקי החוצה. ניתן גם להבחין שהעוגה יחסית מוצקה שמפרידים אותה מדפנות התבנית.
6.להכניס למקפיא כשעה ואז להוציא ולחתוך לקוביות קטנות עם סכין חדה.
בתאבון!

הערות

    • חשוב לשים לב שאפיית הבראוניז היא חלקית,כלומר: הבראוניז תמיד יישארו יחסית רכים ויתנו תחושה של חצי אפייה, חשוב לשמור על כך, אפייה מוגזמת תגרום לטעם שרוף ולכן שימרו על אפייה מינימלית ככל שניתן (לפי מבחן הקיסם).
    במידה ותחליטו שאתם מעוניינים בטעם פחות מריר עבור בראוניז אלה, החליפו את כמות הקקאו באבקת החרובים שיש לה טעם שאינו מריר ויותר מתוק יחסית.
    מומלץ לשמור את הבראוניז בהקפאה בלבד ולא בקירור. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש וחצי ולכן כדאי להכין כמות גדולה מראש. החיתוך לקוביות מאפשר לקחת קובייה או שתיים בכל פעם.
    זהו מתכון מצוין להצטייד בו לטיולים משום שהוא אינו דורש קירור ויכול לשרוד תנאי מזג אויר יחסית קשים, כשתחזירו אותו להקפאה לאחר נסיעה , הוא יגיב מצוין וניתן יהיה לאכול אותו ללא כל פגיעה בטעם ובערך התזונתי. ילדים אוהבים לנשנש בראוניז כאלה בנסיעות.

שמחנו לעזור לכם להתקרב קצת יותר לטבע
שלכם ,
סיון מ-נועם השדה